AcasaPortalCalendarFAQCautareInregistrareConectare
Iubesti sportul,serialele,vrei sa afli noutati,atunci vino in lumea noastra
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Cafea, ceai si voie buna !
Sam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet

» LA MULTI ANI !!!!
Dum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50

» BUUUNA!!!!!!!!!!!
Dum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta

» Sa ne amuzam
Joi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60

» Bancuri tari
Joi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60

» FEMEIA "ETERNA POVESTE "
Joi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60

» Unghii: tendinte si modele
Joi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60

» PROPUNERI, PARERI, SONDAJE
Joi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60

» GIF-URI
Joi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60


Distribuiţi | 
 

 Supe si ciorbe

In jos 
AutorMesaj
doryna32
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

MesajSubiect: Supe si ciorbe    Sam Feb 25, 2012 4:48 am

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare e printre cele mai reprezentative mancaruri romanesti, iar mama mea stie toate "secretele" pentru ca perisoarele sa iasa perfecte:

carnea se da de doua ori prin masina de carne
la amestecul pentru perisoare trebuie sa folositi pe langa oua si o lingura de faina, care le leaga foarte bine
orezul pe care-l puneti in compozitia de perisoare trebuie sa fie perfect uscat

Ingrediente

3 morcovi (cca 400 gr)
1 gulie (cca 100 gr)
1 radacina patrunjel (cca 150 gr)
1 felie telina (cca 50 gr)
1 ceapa mica (cca 50 gr)
30 ml ulei
8 costite porc (sau oase porc)
1 lingura sare
1 lingura vegeta
1 ardei mic verde
2 rosii
1 lamaie (sau sare de lamaie sau bors)

Amestec perisoare

700 gr carne tocata de doua ori
1 ceapa medie
120 gr orez cu bob lung
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1 lingura faina
10 fire patrunjel
2 oua

Preparare

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare.
Cand se inmoaie un pic se pun costitele (sau oasele) deasupra si se acopera cu apa (cca 3.5 l apa). Se adauga sarea si vegeta.
Se toaca marunt din cutit ardeiul si rosiile si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute. Verificati costitele sa fie fierte dupa cele 45 minute si lasati inca putin la fiert daca mai trebuie.
* daca folositi oase,supa va fi mai gustoasa, dar timpul de fierbere e mai mare, cca 1h 30 minute, chiar 2 ore si atunci supa trebuie spumata des.
Cat timp fierbe supa faceti perisoarele tinand cont de urmatoarele:
- carnea tocata e bine sa fie fara multa grasime.
- carnea se trece de doua ori prin masina de carne, trebuie sa fie foarte fina.
- orezul pe care-l folositi sa fie perfect uscat; il puteti pune direct din punga sau daca obisnuiti sa-l spalati, il asezati intr-o strecuratoare la loc caldut si-l lasati sa se ususce perfect; e unul din secrete pentru ca perisoarele sa nu se imprastie in oala.
Ceapa se da si ea prin masina de carne sau o dati pe razatoarea mica. Patrunjelul se toaca marunt.
Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru perisoare si framantam bine.
Ca mainile tot timpul umede formam perisoare de dimensiunea unei nuci.
Cand e fiarte costita din supa putem pune perisoarele, una cate una in supa, avand grija sa le asezam pe toata suprafat oalei, nu le inghesuiti intr-un loc. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Cat timp fierb perisoarele spumati supa.
Dupa 10 minute, stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca supa. Cand s-a racorit dregeti cu sucul de lamaie (sau sare de lamaie sau bors) dupa gust (eu am pus tot sucul de la 1 lamaie).
Serviti cu smantana alaturi si presarata cu patrunjel tocat.


_________________
" Nu poate fi iubit cineva care nu iubeste pe nimeni "

Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

MesajSubiect: Re: Supe si ciorbe    Sam Feb 25, 2012 4:54 am

Ciorba de Fasole cu Ciolan Afumat

Ingrediente:

500 g fasole alba uscata
1 ciolan de porc afumat
2 cepe
3 morcovi
1 telina mare (sau 2 mai mici)
1 ardei gras
2 pastarnaci
1 lingura boia iute
4 linguri de bulion
piper negru boabe
cimbru
patrunjel
2-3 linguri de otet pentru acrit ciorba

Cu o seara inainte, alegem fasolea, o spalam si o punem la inmuiat in apa. O lasam asa pana a doua zi, cand ne apucam de pregatit ciorba.



Cand suntem gata de treaba, intr-o oala mare punem apa la fiert; taiem carnea de pe os si o punem la fiert, impreuna cu osul cca 1 ora. Intr-un dispozitiv de facut ceai, o capsula din aia ovala de inox, punem 4-5 boabe de piper impreuna cu cateva crengute de cimbru, strangem bine si ii dam drumul in oala la fiert impreuna cu carnea; adaugam la fiert si sare.



Dupa o ora, adaugam si fasolea la fiert.



Lasam la fiert fasolea impreuna cu ciolanul, o ora pana fasolea e aproape fiarta, timp in care tocam legumele pentru ciorba.



Adaugam legumele taiate impreuna cu o lingura de boia iute la fiert. Cand legumele au fiert, scoatem ciolanul si carnea din oala si o taiem fasii subtiri.



Adaugam in ciorba noastra bulionul si carnea si mai lasam la fiert inca 10 minute. Acrim cu otet si potrivim de sare si piper si gata.



Sa aveti pofta ! la ciorba de fasole cu ciolan afumat!


_________________
" Nu poate fi iubit cineva care nu iubeste pe nimeni "

Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
avatar

Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

MesajSubiect: Re: Supe si ciorbe    Sam Feb 25, 2012 5:04 am

Supă de pui cu tăieței

Supă de bază a bucătăriei, supa de pui - sau și mai bine de găină sau cocoș – constă într-o supă clară de pasăre şi legume, servită cu tăieţei şi bucăţi de carne și/sau legume. Singurul secret al acestei supe este fierberea cărnii la foc mic şi îndepărtarea constantă a spumei formată la suprafaţă, pentru a o păstra cât mai clară.

Porţii: 8-10
Timp de preparare: 2 ore (mai mult dacă pasărea este bătrână)

Ingrediente:

1,5 kilograme carne de pasăre cu os
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
un sfert de rădăcină de ţelină
1 ceapă albă
400 grame tăieţei (sau fidea)
2 linguri de ulei
sare
pătrunjel proaspăt tocat

Preparare:

Spălaţi carnea în mai multe ape pentru a îndepărta sângele.
Desfaceţi carnea în bucăţi mărişoare.
Puneţi carnea la fiert într-o oală mare cu 8 litri de apă.
Fierbeţi carnea la foc mic, spumind des, până când este pătrunsă pe jumătate. Timpul de fierbere este mai lung în cazul păsărilor organice (crescute la curte) şi foarte lung dacă păsările (găină, cocoş) sunt bătrâne.
Curăţaţi ceapa, morcovii, ţelina şi pătrunjelul.
Adăugaţi zarzavaturile în supă împreună cu 1 lingură de sare.
Fierbeţi până când carnea şi zarzavaturile sunt bine pătrunse.
Scoateţi carnea şi legumele cu o spumieră.
Adăugaţi un pahar de apă foarte rece în supă pentru a se depune sedimentele.
Strecuraţi supa, cu grijă să nu tulburaţi sedimentele, şi asezonaţi-o după gust.
Lăsaţi carnea şi legumele să se răcească.
Desprindeţi carnea de pe os şi rupeţi-o fâşii.

Pentru a obține o supă degresată, nu puneți și pielea. De asemenea, luați grăsimea de la suprafața supei cu o lingură.

Tăiaţi legumele – mai puţin ceapa, pe care o aruncaţi – în rondele sau bastonaşe groase.
Fierbeţi tăieţeii în apă cu sare.

Serviţi supa cu tăieţei, legume şi bucăţi de carne.

Nu lăsaţi tăieţeii în supă dacă nu o serviţi toată deoarece o va tulbura şi va grăbi procesul de alterare. Dacă seriviţi supa în mai mult etape, fierbeţi tăieţeii, clătiţi-i cu apă rece, amestecaţi-i cu ulei şi păstraţi-i în frigider pentru a fi încălziţi odată cu supa.


_________________
" Nu poate fi iubit cineva care nu iubeste pe nimeni "

Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Supe si ciorbe    

Sus In jos
 
Supe si ciorbe
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIFESTYLE FORUM :: LIFESTYLE DIVERSE :: GASTRONOMIE INTERNATIONALA-
Mergi direct la: