AcasaPortalCalendarFAQCautareInregistrareConectare
Iubesti sportul,serialele,vrei sa afli noutati,atunci vino in lumea noastra
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Cafea, ceai si voie buna !
Sam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet

» LA MULTI ANI !!!!
Dum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50

» BUUUNA!!!!!!!!!!!
Dum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta

» Sa ne amuzam
Joi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60

» Bancuri tari
Joi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60

» FEMEIA "ETERNA POVESTE "
Joi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60

» Unghii: tendinte si modele
Joi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60

» PROPUNERI, PARERI, SONDAJE
Joi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60

» GIF-URI
Joi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60


Distribuiţi | 
 

  Mucenici

In jos 
AutorMesaj
Denta
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Mucenici   Lun Feb 27, 2012 7:58 am

Mucenici moldovenesti
ce ne trebuie :
700 g faina
300 m lapte
2 oua
250 g zahar
coaja de la o lamaie si o portocala
vanilie
50 g margarina
un praf de sare
10 g drojdie uscata
miere si nuca macinata

Mod de preparare: ( eu am facut aluatul la masina de paine)
Se topeste zaharul in lapte, se bat ouale si se amesteca cu laptele in care se adauga si coaja de lamaie , portocala si vanilia.
Intre timp topim margarina si o lasam sa se raceasca putin.
In masina de paine punem lichidul obtinut mai sus, turnam margarina topita , faina si deasupra adaugam drojdia apoi setam la programul de framantare si dospire.
Daca nu aveti masina aluatul se face in felul urmator.
Faina se amesteca cu drojdia.
Se topeste zaharul in lapte se bat ouale si se amesteca la randul lor cu laptele in care am pus si aromele.
Intr-un castron se pune faina si turnam incetul cu incetul lichidul si framantam pana la absorbirea totala a lichidului, in timp ce framantam punem si putin cate putin din margarina topita.
Se lasa la cald la crescut timp de o jumatate de ora apoi formam mucenici pe care ii mai punem la crescut in tava inainte sa-i coacem
Ii ungem cu ou deasupra si ii coacem timp de 20 minute la 200-250 grade.
Dupa coacere ii ungem cu miere si ii tavalim prin nuca.
Pofta buna!

Sus In jos
http://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Mucenici   Lun Feb 27, 2012 8:08 am

Mucenici moldovenesti
Data de 9 martie marchează, în calendarul popular, sfârşitul iernii şi începutul primăverii. În tradiţia populară românească, această zi se mai numeşte şi „Porneala plugului”, în vechime existând obiceiul ca de 9 martie ţăranii să pornească la arat. Sărbătoarea celor 40 de mucenici este cea în care se încheie „Zilele Babelor”.

Aceasta reteta este preluata de pe blogul ciocolata si zahar.
Ingrediente pentru 40 de mucenici:
160g unt
250 ml lapte caldut
250 ml apa calduta
2 oua
300 g zahar(se poate si mai mult -cam 400g)
75 g drojdie proaspata sau 3 pachetele drojdie uscata
1 lingurita sare
1100-1200 g faina ( depinde de cat de uscata este faina)
1 galbenus de ou + 1 lingura lapte pentru uns mucenicii
Se amesteca intr-un vas incapator laptele, apa, untul topit, ouale,zaharul,sarea.Drojdia se freaca intr-o cana cu 2-3 linguri de zahar si se toarna peste celelalte.Se incorporeaza si faina putin cate putin pana se obtine un aluat elastic.


Aluatul se framanta 25' dupa care se acopera vasul in care se afla si se lasa la dospit timp de 1 ora intr-un loc calduros.
Dupa ce a dospit se imparte in patru si din fiecare sfert se modeleaza cate un sul, se da prin faina si se taie in 10 parti egale. astfel se obtin 40 debucati de aluat.

Din fiecare bucata se formeaza cate un fitil care se rasuceste.

Se aseaza mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit pentru inca o ora.
Inainte de a-i baga la cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu amestecul de galbenus si lapte.
Se coc in jur de 20 de minute, pana devin aurii.


Cum se scot din cuptor se ung cu miere Si se presara cu nuca macinata
Sus In jos
http://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Mucenici   Lun Feb 27, 2012 8:10 am

Mucenici Muntenesti cu zeama preparati in casa


Fiindca nu a avut cum sa-mi trimita mama de-acasa din ro anul acesta i-am pregatit in casa dupa o reteta comuna Anita& Ortansa de pe desprecopii

Eu am facut din:

2 cani cu apa
1 praf de sare
si faina cat cuprinde adica pana aluatul nu se mai lipeste de maini

Se intind foi de aproximativ 3-4 mm
Se decupeaza cu aparatul special in forma de 8(Pentru cine nu are aparat se fac din aluat suluri ff subtiri se impletesc in forma de Cool
Apoi se pun pe hartie la uscat sau cine doreste sa-i usuce mai repede se pun in cuptor la foc fff mic cateva minute
Apoi se pregatesc astfel

pentru 250 gr de mucenici (uscati)
1,5 l de apa in care adaugam putina sare
Aducem la fierbere si scufundam incet mucenicii
Lasam la fiert aproximativ 10 min(oricum verificati daca sunt fierti si inainte si dupa acest termen in caz ca este nevoie)
Apoi se adauga zahar dupa gust
arome(esenta de vanilie si/sau rom) zahar vanilat
Eu scortisoara si nuca pisata(macinata) le pun in farfurie la servire
Sus In jos
http://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
avatar

Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

MesajSubiect: Re: Mucenici   Lun Feb 27, 2012 8:13 am

Mucenici Moldovenesti-Sfintisori

Mucenicii sau sfintisorii moldovenesti, bineinteles ca i-am facut cu lapte, oua, unt, adica nu de post. Reteta e de pe culinar scrisa de Gabi Cara, e o reteta de piine dar cu micute modificari, pentru mine a devenit reteta de mucenici.

Ingrediente pentru aluat:
450 g faina alba
1 ligurita sare
50 g zahar pudra (eu am pus doar 35 g)
120ml lapte
20 g drojdie proaspata
3 oua usor batute
50 g unt topit
un ou pentru uns (asta am adaugat eu)

Mod de preparare:

Cernem faina, adaugam sarea si zaharul pudra, amestecam si facem o groapa in mijloc.

Topim 50 g unt, adaugam se laptele, lasam sa se raceasca pana cand amestecul este caldut, amestecam drojdia lapte pana se dizolva.


Turnam in mijlocul fainii amestecul de lapte, unt, drojdie si incorporam suficienta faina incat sa obtinem o pasta groasa dupa care presaram inca putina faina de pe margini,

acoperim si lasam la caldura timp de 30 minute, dupa care treptat, incorporam ouale batute apoi trecem la framintatul propriu zis. La mine a framintat masina de piine timp de 14 minute.
Acoperim si lasam la crescut 1.30 minute sau pina isi dubleaza volumul.
Dupa 1 h 30 minute, aluatul meu arata asa...\


Rasturnam aluatul pe masa, il apasam putin ca sa iasa aerul din el, apoi trecem la impletit mucenicii.
Atentie, nu se pune faina pe masa, ca altfel se lucreaza foarte greu aluatul. Ungem cu ou, punem in tava unsa cu unt sau cu hirtie de copt, acoperim si lasam la crescut 30 minute sau o ora, pina isi dubleaza volumul, apoi bagam in cuptorul incalzit la 190 de grade pentru 15 minute, eu i-am lasat mai multisor si au iesit cam bronzati.

Se vede din poza cit sint de crescuti si pufosi, cine vrea ii poate insiropa, unge cu miere de albina si presara nuca macinata. spor la impletit


_________________
Sus In jos
http://lifestyle.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Mucenici   

Sus In jos
 
Mucenici
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Mucenici / macinici!!!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIFESTYLE FORUM :: LIFESTYLE DIVERSE :: GASTRONOMIE INTERNATIONALA-
Mergi direct la: