LIFESTYLE FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Iubesti sportul,serialele,vrei sa afli noutati,atunci vino in lumea noastra
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Cafea, ceai si voie buna !
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet

» LA MULTI ANI !!!!
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeDum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50

» BUUUNA!!!!!!!!!!!
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeDum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta

» Sa ne amuzam
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60

» Bancuri tari
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60

» FEMEIA "ETERNA POVESTE "
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60

» Unghii: tendinte si modele
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60

» PROPUNERI, PARERI, SONDAJE
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60

» GIF-URI
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60


 

 Balonarea - un disconfort care poate fi evitat

In jos 
AutorMesaj
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:17 am

Balonarea sau meteorismul abdominal este determinata de prezenta in exces a gazului in intestin si constituie adesea parte integranta din tabloul clinic al pacientilor cu sindrom de intestin iritabil, mai ales cand survine brusc si intr-o maniera dramatica.

Existenta gazului in intestin constituie o conditie normala si acesta are ca origine aerul inghitit in timpul alimentatiei pe de o parte precum si cel rezultat in urma reactiilor chimice dintre constituentii alimentari la nivelul intestinului. In cea mai mare parte acesta traverseaza intestinul si se elimina prin anus fara a rezulta o acumulare de gaz in exces. Malabsorbtia unora dintre principiile nutritive zilnice constituie o conditie fiziologica care contribuie la acumularea de gaz in intestin alaturi de flora bacteriana normala ce colonizeaza intestinul gros. La persoanele ce prezinta un tranzit rapid la nivelul intestinului subtire, determinat fie de cauze organice, functionale sau biochimice, acest grad de malabsorbtie fiziologica poate fi crescut si poate determina acumularea excesiva de gaze si lichide in intestin cu senzatia consecutiva de balonare si discomfort abdominal.

Manifestarile abdominale de tipul balonarilor, borborismelor (zgomote intestinale), crampelor abdominale si distensia propriu-zisa a abdomenului sunt in parte atribuite alterarii dinamicii gazului la nivel intestinal. In majoritatea cazurilor atribuirea acestor manifestari clinice fie acumularii de gaz in exces, alterarii dinamicii gazului in intestin sau tolerantei scazute la distensia gazoasa si a unei perceptii individuale crescute ramane un subiect controversat. Contractilitatea intestinala anormala si hipersensibilitatea individuala se manifesta prin alterarea dinamicii gazului in intestin si prin amplificarea simptomelor determinate de distensia gazoasa.

Inafara acestor situatii in care balonarea reprezinta o tulburare functionala, adesori precipitata de anumite alimente, exista si situatii in care aceasta prezinta un substrat patologic. Este vorba de conditii in care exista un obstacol organic la nivel intestinal (tumori intestinale, stenoze intestinale de cauza tumorala sau inflamatorie), de sindroamele de malabsorbtie determinate de intolerante alimentare (intoleranta la glutenul din cereale, intoleranta la lactoza sau alte principii alimentare) sau de suferinte pancreatice cronice, de pacientii care au suferit rezectii intestinale sau care prezinta suferinte ale stomacului operat, de pacientii cu afectiuni neurologice sau de pacientii diabetici. In aceste situatii patologice, cel mai adesea balonarea nu reprezinta singura manifestare clinica.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:17 am

DAR CUM PUTEM PREVENI BALONAREA?

Modalitatile prin care balonarea poate fi prevenita sau ameliorata se refera la modificarea stilului de viata si a regimului alimentar si nu in ultimul rand la managementul stresului care constituie un factor important care intretine sau chiar amplifica aceasta simptomatologie.

Este importanta desfasurarea unei activitati fizice constante (minim 30min de ori/saptamana), un orar al meselor regulat, masa sa se desfasoare intr-o atmosfera calma, mancand incet si mestecand bine, asezat pe scaun si nu in picioare, prepararea alimentelor se recomanda a fi efectuata in vapori, la cuptor sau la gratar. Se vor evita mesele copioase si mancarurile cu digestie dificila (grasimi animale, friptura in sange, mancarurile cu sos), se vor evita prajelile, mancarurile picante, afumaturile. Se recomanda consumul de apa plata, se vor evita cafeaua, alcoolul, fumatul, stresul si oboseala.

CAND AR TREBUI SA NE INGRIJORAM?
In conditiile in care balonarea este insotita de instalarea de data relativ recenta a unor tulburari de tranzit intestinal (constipatie, diaree, alternanta constipatie-diaree) sau de absenta tranzitului intestinal pentru materii fecale si gaze o evaluare medicala in scop diagnostic este imperioasa. In acelasi context trebuie privita scaderea ponderala involuntara, existenta unui sindrom anemic sau si inflamator nespecific, prezenta sangerarilor gastrointestinale. Aparitia balonarilor la o persoana varstnica impune o evaluare medicala atenta de asemenea in scopul excluderii unor afectiuni organice.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:17 am

EXISTA UN TRATAMENT?
Atunci cand balonarea survine pe fondul unei afectiuni cronice digestive sau extradigestive tratamentul este cel al bolii de baza conform recomandarilor medicului specialist. Tratamentul exclusiv al meteorismului abdominal se refera la restrictiile alimentare deja mentionate si la modificarea stilului de viata. Tratamentul medicamentos efectuat pe perioade scurte de timp (3-4 saptamani sau “a demand”) include administrarea de antiflatulente (Espumisan, Sab Simplex, Gasex, Eucarbon) si a medicamentelor reglatoare ale motilitatii intestinale. Orice tratament medicamentos este bine a fi administrat conform unor prescriptii medicale dupa un examen fizic riguros si un istoric medical complet.

Balonarea constituie un simptom mai frecvent intalnit la sexul feminin fata d cel masculin aproape peste tot in lume. In ultimii ani se constata insa o tendinta de crestere a prevalentei acestui simptom si la sexul masculin.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:20 am

6 CAUZE ALE BALONARII PE CARE NU LE STII

Cu totii avem la un moment dat, daca nu tot timpul, probleme cu stomacul si in special cu balonarea. Ne simtim rau, hainele ne strang si nu mai avem chef de nimic - afla acum care sunt cauzele principale ale acestui "fenomen".
Reincalzirea mancarii

Pentru unii, balonarea se intampla doar atunci cand mananca in oras, spune nutritionista Luci Daniels, din Londra.

„Am pacienti care au probleme de stomac si se baloneaza doar atunci cand mananca in oras paste, orez sau cartofi. Asta se intampla de obicei pentru ca mancare este reincalzita”, scrie Daily Mail.

Se pare ca reincalzirea mancarii ii schimba structura moleculara si o face mai „rezistenta”, aflam de la 9am.ro. Aceasta mancare nu poate fi digerata in intestinul subtire si trece direct in intestinul gros, iar bacteriile care ajuta la digerarea lor produc gaz, iar astfel se produce balonarea.
Fluctuatii hormonale

Fluctuatiile hormonale, mai ales in timpul ciclului menstrual, sunt de multe ori asociate cu balonarea.


„Multe femei isi dau seama ca sunt balonate inaintea ciclului menstrual, iar asta se intampla din cauza cresterii nivelului de progesteron. In timpul ovulatiei, ovarele produc mai mult progesteron, ceea ce face ca muschii abdominali sa se relaxeze, iar organele nu mai sunt la fel de bine «aliniate», ceea ce te face sa pareti mai umflata. Asta se intampla foarte mult si inainte de menopauza”, explica ginecologul Leila Hanna.

Guma de mestecat

Cand mananci guma de mestecat ai tendinta sa inghiti mai mult aer, ceea ce creste riscul balonarii, spune medicul Peter Whorwell.


„Variantele fara zahar sunt si mai pacatoase, deoarece contin ingredineti chimici care trebuie fermentati de bacterii in stomac si astfel pot cauza balonare - aceleasi ingredinte se gasesc si in sucurile fara zahar”.



De asemena, o alta cauza comuna a balonarii este mancatul rapid - si aici fiind vorba tot de inghitirea aerului.
Dieta "sanatoasa"

Orice mancare „sanatoasa” este de cele mai multe ori cauza balonarii, spune doctorul Whorwell.

„Mancarurile bogate in fibre, cum ar fi cerealele si fasolea, cauzeaza balonarea deoarece fermenteaza in stomac. Nu te forta sa mananci multa paine neagra sau legume daca acestea iti fac rau”.

O alta problema sunt „gustarile sanatoase”.

"Multi oameni isi petrec intreaga zi mancand fructe, nuci si seminte – acestea fermenteaza in stomac si pot cauza probleme”, spune nutritionista Luci Daniels.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:33 am

O treime dintre romani au probleme digestive si in perioada sarbatorilor acestea se acutizeaza
Administrarea concomitenta a Digenzym Forte si Bil Plus este foarte utila in cazul disconfortului abdominal, pentru a inlatura rapid si eficient senzatia de stomac greu, indigestie, starea de greata si balonare, dupa fiecare masa.

Aceste produse sunt suplimente alimentare si se elibereaza in farmacii fara prescriptie medicala, iar pretul recomandat al pachetului promotional Digenzym Forte + Bil Plus (Bil Plus oferit gratuit) este de 10.95 RON.

Digenzym Forte si Bil Plus fac parte din gama de produse Ozone, divizie a companiei Labormed.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:36 am

SFATURI PRETIOASE PENTRU PREVENIREA INDIGESTIEI
Specialistii britanici au alcatuit un ghid al digestiei perfecte ce contine un set de reguli si sfaturi utile pentru identificarea si calmarea celor mai des intalnite probleme care afecteaza tractul digestiv.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:40 am

7 remedii impotriva balonarii
Balonarea reprezinta acea problema jenanta cu care multe dintre noi se confrunta si careia nu-i putem nega senzatiile de disconfort fizic create.

Exista vreo singura persoana careia sa-i fie total necunoscuta senzatia de abdomen greu sau umflat? Dar durerile care insotesc uneori aceastea senzatie? Balonarea reprezinta acea problema jenanta cu care multe dintre noi se confrunta si careia nu-i putem nega senzatiile de disconfort fizic create si indispozitile psihice carora da nastere. Alimentatia excesiva, gresita sau slaba din punct de vedere calitativ, constipatia, anumite afectiuni ale intestinelor, o aerofagie ridicata (inghitirea unei cantitati mari de aer), un nivel crescut de stres, toate acestea la un loc si altele in plus sunt cauze ale aparitiei balonarii. Ceea ce trebuie tu sa stii este faptul ca, mai mult decat in cazul altor afectiuni, tratamentele naturiste, infuziile, decocturile sau ceaiurile de plante, au sorti mari de izbanda si de tratare a balonarii. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, iata cateva modalitati prin care iti poti aminti de balonare ca de un vis urat:

Intotdeauna este mai usor sa previi decat sa tratezi, asa ca ar trebui sa fii foarte atenta si pretentioasa cu dieta ta. Asigura-te ca excluzi din ea alimente care favorizeaza instalarea senzatiei de balonare precum ceapa, varza, conopida, fasole, produse alimentare pe baza de cofeina, prajeli sau alimente tip fast-food. Renunta la bauturile carbogazoase (chiar si la apa minerala acidulata) in favoarea celor decarbogazificate sau a apei plate.

Fructele si legumele ar trebui sa nu lipseasca nici ele din alimentatia ta, insa opteaza pentru cele mai putin acide, mai putin dulci si continand o cantitate semnificativa de fibre. Iaurtul, branza, orezul, carne de pui sau de peste, acestea sunt alimente al caror consum nu conduce la balonare. De asemenea, fructele proaspete nu trebuie consumate imediat dupa masa, ci la un interval de 3-3 ore caci fructele cauzeaza aer in tractul gastrointestinal. Alimentele trebuie combinate eficient si din punct de vedere al temperaturii. Evita neaparat sa consumi alimente reci alaturi de alimente calde sau fructe laolalta cu legume. In timpul mesei graba strica treaba, iar alimentele trebuie mestecate incet si bine, evitand inhalarea aerului.

Deoarece stresul cauzeaza balonarea, stresul trebuie inlaturat. Prin urmare, exercitiile de yoga si respiratiii, exercitiile de gimnastica a abdomenului, masajele, dusurile de relaxare a regiunii abdominale sunt metode excelente de relaxare, de indepartare a stresului si de combatere a balonarii.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:41 am

Urmatorul amestec de plante este cunoscut drept o solutie eficienta de tratare a balonarii: Se amesteca 15 g de fructe de cardamom, 15 g de radacini de oligeana, 15 g radacini de valeriana, 35 g frunze de izma, 35 g flori de musetel. Se fierb 3 cani cu apa cu 2 lingurite din acest preparat pentru aproximativ 15 minute, iar ceaiul obtinut se strecoara si se consuma dupa ora 12 sau seara, inainte de culcare. O ceasca cu ceai in cele doua momente ale zilei este suficienta.

Patrunjelul beneficiaza si el de proprietati ce ajuta la combaterea simptomelor balonarii. O legatura de patrunjel verde si proaspat, consumata zilnic timp de 14 zile, este indicata in cazul balonarii. Daca ideea de a consuma patrunjel crud nu ii este tocmai pe plac stomacului tau, incearca sa adaugi patrunjelul in mai toate salatele pe care le consumi.

Daca stomacul tau iti permite, consuma dis-de-dimineata, inainte de a lua micul dejun, o jumatate de pahar cu apa amestecat cu o jumatate de pahar de suc proaspat de lamaie.

Inainte de masa, consuma ceai de menta amestecat cu ceai de papadie si anason. Infuzia de seminte de marar poate inregistra si ea rezultate pozitive impotriva balonarii, avand efect accelerat. Infuzia de seminte de marar se obtine prin oparirea unei lingurite si jumatate de marar in 300 ml de apa. Se bea aceasta infuzie atunci cand este calduta. Carbunele vegetal care se gaseste in farmacii sub forma de capsule actioneaza ca un absorband de gaze intestinale si bacterii, reducand astfel durerea abdominala. Iar pentru ca cei din urma sunt cei dintai, nu uita de ceaiul de menta sau de infuzia de chimen. Sunt deja arhicunoscute pentru actiunea lor de calmare a muschilor abdominali, de reglare a digestiei si de combatere a gazelor intestinale.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitimeSam Ian 21, 2012 10:42 am

Scapa de senzatia de balonare in 10 pasi
Balonarea este o problema care afecteaza tot mai frecvent omul modern, fiind insotita, de multe ori, de dureri si de o stare generala proasta. Daca acest disconfort este frecvent si iti influenteaza negativ buna-dispozitie si capacitatea de munca, tr
Balonarea este o problema care afecteaza tot mai frecvent omul modern, fiind insotita, de multe ori, de dureri si de o stare generala proasta. Daca acest disconfort este frecvent si iti influenteaza negativ buna-dispozitie si capacitatea de munca, trebuie sa iei masuri urgente. Urmeaza sfaturile de mai jos si senzatia de stomac umflat av fi istorie.

• Invata-te sa mesteci cu atentie fiecare imbucatura. Astfel, alimentele ajung mai usor in stomac, unde se produce o enzima, ce faciliteaza digestia.
• Mesteca rar, asa eviti golurile de aer, care produc balonarea.
• Bea zilnic cel putin 2 litri de apa intre mese. Imbunatateste functia renala si elimina totodata si toxinele. Evita bauturile carbogazoase!
• Atentie la alimentele bogate in fibre, de exemplu la cereale, care constipa organismul. Consuma cat de des poti un pahar de suc de fructe, te vei simti cu mult mai bine!
• Legumele pot fi digerate mai usor daca se lasa in apa pe parcursul unei nopti, iar apoi se gatesc la foc mic.
• Daca ai probleme gastrice, poti sa le combati, cu capsule naturale de marar sau carbon activ, sau prin infuzii de menta.
• In zilele premergatoare menstruatiei, se produce o importanta retinere de lichide. Pentru a o combate, bea minim 2 litri de apa zilnic, ce te ajuta sa elimini toxinele. Evita diureticele, care pot provoca pierderea de micronutrienti, foarte importanti pentru sanatate.
• Evita sarea in exces si alimentele bogate in ea. Natriul din sare nu permite pastrarea apei in celulele din organism, cauzand binecunoscuta senzatie de balonare.
• Exercitiile fizice regulate imbunatesc tranzitul intestinal si elimina excesul de lichide.
• Stresul este si el un factor negativ, ce afecteaza procesul digestiv si poate influenta aparitia stomacului umflat.
Sus In jos
Continut sponsorizat





Balonarea - un disconfort care poate fi evitat Empty
MesajSubiect: Re: Balonarea - un disconfort care poate fi evitat   Balonarea - un disconfort care poate fi evitat I_icon_minitime

Sus In jos
 
Balonarea - un disconfort care poate fi evitat
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIFESTYLE FORUM :: LIFESTYLE SANATATE :: SANATATE NATURISTA-
Mergi direct la: