Ultimele subiecte | » Cafea, ceai si voie buna !Sam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet» LA MULTI ANI !!!!Dum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50» BUUUNA!!!!!!!!!!!Dum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta» Sa ne amuzam Joi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60» Bancuri tariJoi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60» FEMEIA "ETERNA POVESTE "Joi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60» Unghii: tendinte si modeleJoi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60» PROPUNERI, PARERI, SONDAJEJoi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60» GIF-URI Joi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60 |
| | Gustul de acasa | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Marcela De-al casei
Mesaje : 792 Data de inscriere : 21/01/2012
| Subiect: Gustul de acasa Mier Ian 25, 2012 6:57 am | |
| Bucataria romaneasca este una diversa si bogata in gusturi, culori si arome, puternic influentata de istorie si de traditiile straine cu care romanii au intrat in contact, precum si cu feluri de mancare specifice. Bucataria romaneasca se identifica cu notiunea de bucate alese, cu mirosuri atat de imbietoare, incat chiar si din fotografiile bucatelor romanesti parca razbate aroma lor. Ceea ce individualizeaza bucataria romanesca este faptul ca preparatele sunt usor de realizat, fara sa necesite dotari speciale, iar ingredientele sunt la indemana oricui. Cea mai mare influenta a avut-o bucataria balcanica, dar si a altor popoare vecine, cum ar fi cea germana, sarbeasca, si maghiara. Retetele poarta aceleasi influente ca si restul culturii romanesti: de la romani vine placinta, cuvant care a pastrat sensul initial al termenului latin placenta, turcii au adus ciorba de perisoare si baclavaua, grecii musacaua, de la bulgari exista o larga varietate de mancaruri cu legume, cum ar fi zacusca, iar snitelul vine de la austrieci. Unul din cele mai obisnuite feluri de mancare tipic romanesti este mamaliga, o fiertura de faina de porumb, considerata multa vreme mancarea saracilor, dar care recent a devenit mult mai apreciata. Principalul fel de carne folosit de romani este carnea de porc, dar se consuma si carne de vita, pui, oaie sau miel, contand mult si regiunea geografica. Anumite retete sunt preparate in legatura directa cu anotimpul sau cu sarbatorile. De Craciun, fiecare familie taia de obicei un porc si se prepara o larga varietate de mancaruri din carnea si organele acestuia: carnati, caltabosi (sau cartabosi), carnati cu ficat (lebar), inveliti in intestine de porc; | |
| | | Denta Administrator
Mesaje : 10932 Data de inscriere : 14/01/2012
| Subiect: Re: Gustul de acasa Vin Ian 27, 2012 1:23 pm | |
| Piept de pui cu legume si cascaval la cuptor Iti trebuie: 1 kg piept de pui 125 g cascaval 6 ciuperci 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 ceapa masline negre 4 linguri sos de rosii sare piper oregano 1 galbenus de ou Pregatesti asa: Tai pieptul de pui in felii , presari sare, piper si sos de rosii (biulion) si razi cascaval pe toata suprafata sa. Amesteci galbenusul si ciupercile taiate julien, ardeii taiati fideluta si maslinele taiate in doua. Adaugi compozitia peste carne si o uniformizezi. Adaugi oregano, ceapa si razi din nou cascavalul. Dai la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu. Pofta buna! | |
| | | doryna32 Moderator
Mesaje : 4121 Data de inscriere : 30/01/2012
| Subiect: Re: Gustul de acasa Sam Feb 25, 2012 4:40 am | |
| Sarmale in Foi de VarzaTimp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cuptor 1 ora si jumatate. Ingrediente: 1kg carne tocata, 2 cepe potrivite, 1 legatura verdeata, 200 g orez, 2 linguri bulion,1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 1 varza murata de marime potrivita (pe care o puneti la desarat in apa cu doua ore inainte). Puteti folosi si varza dulce, pe care o opariti inainte. Ustensile de Bucatarie: vas roman din lut Electrocasnice: aragaz cu cuptor, robot de bucatarie sau tocator de carne; Tocati carnea la tocator sau la robotul de bucatarie. Amestecati carnea tocata,orezul, ceapa tocata, verdeata tocata marunt cu cutitul, bulionul, sarea si piperul. Alegeti cate o frunza de varza si o umpleti cu amestecul preparat. Idei de imbunatatire a acestei retete: Cu multa smantana Si cu afumatura si putin cimbru, 1-2 oua, dar eu pun condimente pentru sarmale si imi ies super. Deasupra se mai pune si cimbru si o crenguta de marar uscat, iar printre sarmale se pun bucatele de caizer sau slanina afumata; Evitati smantana, caci reteta este destul de satioasa. In loc de carne punem carnati. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Gustul de acasa | |
| |
| | | | Gustul de acasa | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |