Marcela De-al casei
Mesaje : 792 Data de inscriere : 21/01/2012
| Subiect: Bucatarie internationala Mier Ian 25, 2012 7:02 am | |
| Gulaş Preparatul specific bucătăriei ungureşti, care în traducere înseamnă „carnea păstorilor de vite“, este o supă sau o tocană din carne de vacă cu ceapă, paprika (boia), ardei iute, cartofi sau paste făinoase de casă (sub formă de taiţei groşi sau găluşte). Se prepară tradiţional într-un ceaun (tuci) special. Există mai multe variante regionale, în funcţie de bucăţile de carne (de vacă, de viţel sau de porc, precum şi în amestec sau cu bucăţi de organe) şi partea grasă (slănină sau untură) folosite. Gulyas se numeşte atunci când are mai mult aspect de supă, tocana este numită cel mai adesea porkolt, iar dacă se adaugă smântână acră (mai ales pentru un preparat din carne de pasăre) se numeşte papricaş. | |
|