LIFESTYLE FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Iubesti sportul,serialele,vrei sa afli noutati,atunci vino in lumea noastra
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Cafea, ceai si voie buna !
Terapia prin masaj I_icon_minitimeSam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet

» LA MULTI ANI !!!!
Terapia prin masaj I_icon_minitimeDum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50

» BUUUNA!!!!!!!!!!!
Terapia prin masaj I_icon_minitimeDum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta

» Sa ne amuzam
Terapia prin masaj I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60

» Bancuri tari
Terapia prin masaj I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60

» FEMEIA "ETERNA POVESTE "
Terapia prin masaj I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60

» Unghii: tendinte si modele
Terapia prin masaj I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60

» PROPUNERI, PARERI, SONDAJE
Terapia prin masaj I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60

» GIF-URI
Terapia prin masaj I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60


 

 Terapia prin masaj

In jos 
AutorMesaj
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:47 am

Terapia prin masaj 504_l1
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:48 am

Masajul este unul dintre cele mai vechi si simple forme de terapie si consta intr-un sistem de lovituri, apasari si framantari ale diferitelor zone ale corpului pentru a elibera de durere, pentru a relaxa, stimula si tonifica corpul. Masajul face mult mai mult decat a crea o senzatie placuta pe piele. Are efect si asupra tesuturilor moi (muschi, tendoane si ligamente) pin imbunatatirea tonusului muscular. Desi are efect preponderent asupra acelor muschi chiar de sub piele, efectele sale pozitive pot ajunge si la muschii din straturile mai profunde sau chiar asupra organelor. Masajul stimuleaza circulatia sangvina si ajuta sistemul limfatic (care circula paralel cu sistemul circulator), imbunatatind eliminarea toxinelor prin corp.

Cateva beneficii ale masajului:
1. relaxeaza
2. calmeaza
3. vindeca
4. linisteste
5. elimina tensiunea, intepeneala si durerea
6. imbunatateste respiratia
7. imbunatateste circulatia
8. creste starea de bine

Efectele masajului
Desi un singur masaj poate fi agreabil, efectele masajului sunt cumulative si o cura de tratamente prin masaj va aduce cele mai multe beneficii. Masajul facut cu regularitate poate avea ca efect intarirea si tonifierea intregului mecanism al corpului si in acest fel ajuta la prevenirea incordarii inutile a muschilor si a vatamarilor care pot aparea datorita tensiunii in exces si oricaror slabiciuni structurale derivate din acestea. Masajul poate stimula sau calma sistemul nervos – depinzand de pentru ce este solicitat de catre individ – si in acest fel ajuta la reducerea oboselii, lasandu-l pe cel care face masaj cu denzatia de „reincarcare a bateriei”. In cel mai bun caz, masajul are potentialul de a reda sanatatea spirituala, mentala si fizica.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:49 am

Masajul si beneficiile sale

Cred ca cea mai des folosita replica în momentul în care ne simtim epuizati este „as avea nevoie de un masaj”, ca si cum maseorul ar putea „lua cu mâna” toate durerile, grijile si problemele într-un mod miraculos. Si totusi este adevarat. Nevoia de masaj este perfect justificata de beneficiile pe care aceasta actiune le poate avea asupra organismului nostru.

Masajul este recomandat în caz de: anxietate, artrita, dureri de spate, constipatie, depresie, dureri de cap, hipertensiune, insomnie, etc. Prin masaj se reduce tensiunea musculara, se îmbunatateste circulatia, se stimuleaza sistemul limfatic, se reduce nivelul hormonilor de stres, se îmbunatateste mobilitatea încheieturilor, se amelioreaza tonusul pielii...

În functie de tehnicile folosite si de scopul terapeutic, masajul poate fi: clasic, reflexogen, neuromuscular, shiatsu, acupresura, polar sau sportiv.

O tehnica deosebita o reprezinta masajul cu pietre calde care are drept efecte accelerarea circulatiei sângelui si a metabolismului celular, fiind reomandat pentru starile de stres, anxietate, insomnie, probleme ale spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze si artrite.

Cel mai cunoscut femeilor este masajul anticelulitic, care se efectueaza local, pe zonele afectate de aspectul cojii de portocala (solduri, fese, picioare, abdomen). Acest tip de masaj are ca scop stimularea supletii si a elasticitatii pielii. Se recomanda folosirea cremelor pe baza de cafea în executarea acestui masaj care nu este în nici un caz unul de relaxare, uneori fiind chiar dureros.

Reflexoterapia consta în masarea mâinilor si picioarelor. Principiul ce sta la baza sa se refera la faptul ca în mâini si talpi ar exista puncte de legatura cu toate organele din corpul nostru. Reflexoterapia trateaza: probleme digestive, dereglari menstruale, oboselile cronice, durerile musculare, inflamatiile pielii, deblocheaza traseul renal, regleaza functiile endocrine.

Asadar, departe de a fi un moft, masajul ne aduce acea mult visata stare de confort fara a face apel la medicamente ci folosind cu maiestrie mângâierile.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:49 am

Masajul cu pietre fierbinti

Terapia prin masaj Pietre_masaj
Va place masajul dar doriti sa incercati ceva nou fata de clasicul masaj, atunci va recomandam cel cu pietre fierbinti. Este recomandat in cazul de oboseala cronica, fizica, stres, insomnii, depresii, anxietate, tensiuni musculare crampe musculare, diferite afectiuni cronice cum ar fi artroze, spondiloze etc. Dar si daca nu suferiti de nici una din elementele de mai sus acest masaj e foarte binevenit pentru relaxare si o noua incarcare cu energie. In schimb acest tip de masaj nu se recomanda atunci cand aveti diferite infectii ale pielii, vene varicoase, echimoze, rani deschise, chemoterapie sau chiar hernie abdominala.

Majoritatea pietrelor folosite in acest tip de masaj sunt ovale sau rotunde, in schimb dimensiunile lor difera in functie de zona care este trata: de exemplu pentru gat sunt folosite pietre de marimi mai mici fata de cele folosite pentru spate, care au marimi mai mari. Iar masajul nu se opreste la aceste zone, totul este tratat ca la carte cu ajutorul lor, de la brate la membre, la abdomen la ceafa si tample etc. Iar cand spunem ca se folosesc pietre fiebinti chiar asa si este nu va imaginati ca este doar o formula de prezentare. Pietrele sunt in mare parte de origine vulcanica si sunt puse la fiert, dupa ce acestea sunt incalzite bine sunt scoase si puse la racit pana ce ajung la o temperatura pe care corpul ce va fi supus masajului o va putea accepta fara sa il raneasca in vreun fel.

Masajul cu pietre fiebinti este o terapie care ne vindeca simturile, care ne reconecteaza cu natura si ne ofera acea stare de spiritualitate ce ne ajuta sa facem fata problemele ce apar dar si ne redeschide simturile pentru a ne bucura de tot ce este in jurul nostru. Acest tip de masaj este relativ nou la noi in tara, dar merita incercat; intotdeauna experientele noi va pot inspira si aduce noi bucurii in viata de zi cu zi, in plus pentru 90 de minute in care veti trate ca niste regine cu sigurata aceasta experienta se merita din plin.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:50 am

Un masaj relaxant al picioarelor face mai mult decat zeci de cuvinte de amor!\

Terapia prin masaj Un-masaj-relaxant-al-picioarelor-face-mai-mult-decat-zeci-de-cuvinte-de-amor_350
Nu este greu sa iti masezi si de una singura labele picioarelor si gambele, dar poate fi mult mai placut si mai simplu daca masajul ti-l face altcineva bine scolit intr-ale presopuncturii si atent la semnalele transmise de corpul tau.

Ideal ar fi ca seara de seara sa ne relaxam in acest mod putand la randul nostru sa aplicam partenerului un masaj similar daca nu ne prinde somnul intre timp. De ce insa nu se intampla astfel numai noi stim pentru ca niste conditii bune tot ar exista, masajul simplu al picioarelor necerand cunostinte savante.

Reflexologia este arta aproape uitata a masajului talpii piciorului, dar si a palmelor, oferind beneficii multiple pentru sanatatea si starea noastra generala de bine. In librarii pot fi gasite cu greu manuale complete pe aceasta tema, dar Internetul ofera cu lux de amanunte asemenea materiale, fiind de ajuns sa le adunam la un loc si sa le listam pentru a putea apoi studia serios aceasta arta a vindecarii.

Un masaj adecvat al picioarelor presupune si apelul la unele mici accesorii precum prosoape absorbante, niste creme relaxante sau menite sa inmoaie bataturile, uleiuri parfumate de tipul celor utilizate in aromaterapie, ceva sare amara si, mai rar, manusi chirurgicale pentru persoanele care nu suporta sa realizeze masajul cu mana goala.

Nu este recomandat sa se foloseasca la nesfarsit aceleasi creme sau uleiuri pentru masaj, fiind binevenita alternarea lor periodica. Esential este insa ca substantele utilizate sa fie din cele destinate masajului si nu creme hidratante sau uleiuri alimentare.

Masajul la picioare poate fi aplicat cu persoana care beneficiaza de acest masaj in pozitie culcata, dar mai bine este daca se aplica masajul cu aceasta persoana sezand intr-un fotoliu confortabil, iar noi pozitionandu-ne pe o bancuta la picioarele sale si avand astfel un grad mai mare de manevrabilitate.

Inainte de masajul propriu-zis este recomandat ca picioarele sa fie inmuiate pentru cateva minute intr-un amestec de apa calda si sare amara sau sare mare de bucatarie, apoi uscate bine cu un prosop absorbant si pregatite pentru sedinta de masaj.

Masajul se face pe toata suprafata talpii piciorului, plecandu-se de la degete catre calcai, fara a se exercita o presiune mare, dar fiind totusi nevoie de miscari ferme si de apasarea usoara a tuturor zonelor sensibile ale talpii piciorului. Se poate apoi opta si pentru scurte miscari circulare odata ce picioarele sunt bine incalzite, iar circulatia sangelui activata suficient pentru a se evita carceii si alte accidente.

In acord cu indicatiile din manualul de reflexologie, tot acum pot fi stimulate si diferite organe suferinde ale corpului de asemenea prin miscari circulare sau asa cum se recomanda. La final, piciorul trebuie sters de excesul de ulei cu prosopul si apoi plasat in papucii de casa, de preferat si acestia bine incalziti si perfect uscati.

Masajul terapeutic se poate face zilnic fara efecte secundare negative, dar atunci cand exista dureri sau apar dureri suspecte si acestea nu cedeaza la masaj ar trebui consultat si doctorul pentru ca durerile persistente de obicei semnaleaza o boala mai grava a organismului, care trebuie diagnosticata si tratata prin metode specific medicale.

Oferiti-va deci aproape in fiecare seara cate un masaj relaxant la picioare si informati-va in detaliu asupra centrilor de presiune pentru diferite organe consultand fie un manual de reflexologie, fie informatia bogata de pe Internet.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:51 am

Masaj contra caderii parului
O femeie frumoasa este o femeie care stie sa îsi puna în valoare punctele forte si sa le ascunda cu gratie pe cele mai putin reusite. O femeie în adevaratul sens al cuvântului este preocupata de îngrijirea corpului sub toate aspectele sale. O importanta deosebita trebuie acordata sanatatii parului, respectiv combaterii celui mai mare inamic al frumusetii sale: caderea parului.

Cauzele pierderii podoabei capilare sunt multiple si variate: vârsta, stilul de viata, stresul, modificarile hormonale, dieta, medicamentele.

Solutia pe care ti-o propun astazi este masajul capilar cu ulei terapeutic, cel mai recomandat în acest sens fiind uleiul de avocado datorita continutului sau de vitamina E. Uleiul va fi amestecat cu ceai de cimbru sau de menta si va fi îmbibat într-un tampon cu care se va umezi parul la radacina. Dupa aceasta operatiune va trebui sa îti masezi usor scalpul cu vârfurile degetelor, fara a folosi unghiile pentru a evita zgârieturile si iritatiile.

Îti recomand sa repeti aceasta procedura de doua ori pe saptamâna la început pentru ca ulterior sa ajungi la o aplicare pe luna. Tratamentul prin masaj cu ulei terapeutic trebuie dublat de o dieta bogata în suplimente alimentare si de un stil de viata sanatos.

O alta idee ar fi masajul scalpului cu ulei de masline sau de ricin cu una sau doua ore înainte de spalare si protejarea cu un prosop. Apoi parul se spala cu sampon si se clateste cu apa calda în care au fost adaugate doua linguri de zeama de lamâie sau otet. Aceasta tehnica trebuie repetata timp de doua saptamâni.

Daca nu îti surâd ideile de mai sus poti încerca sa îti masezi pielea capului cu crema pe baza de propolis în fiecare zip e o durata de patru sau cinci luni sau cu otet de mere timp de o saptamâna de câteva ori pe zi.
Preparatele pe care le folosesti pot varia în functie de nevoile, preferintele si posibilitatile tale. Important este sa însotesti aplicarea diverselor solutii cu un masaj adecvat. Si daca te gândesti ca în plus are si un effect relaxant cu siguranta vei recurge la aceasta procedura.

Trebuie sa tii cont totusi de câteva indicatii importante: în caz de seboree nu de va face masaj pentru a nu accelera fluxul sanguine si secretia glandelor; pentru parul gras se recomanda un masaj cu miscari foarte delicate însotit de o lotiune speciala; masajul parului uscat se va efectua în profunzime.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:51 am

Nu neglijati masajul atunci cand vine vorba de frumusete
Pielea noastra este un organ de maxima importanta pentru sanatatea intregului organism, iar suplimentar ne poate conferi si un sentiment placut, de bine, atunci cand se prezinta la superlativ. O piele bine irigata, cu porii mentinuti la o dimensiuni normale, nici prea dilatati si nici acoperiti de germeni si praf va arata intotdeauna stralucitor de sanatoasa, iar masajul este modalitatea cea mai eficienta prin care putem aplica diferite produse bune de intretinere a pielii si activa circulatia sangelui pe toata suprafata acestui organ.

Cosurile, eczemele, iritatiile diverse si roseata dispar mult mai repede de pe piele atunci cand se combina tratamentul adecvat cu masaje periodice, adica macar o sedinta saptamanal, cu durata de 15 minute. Daca exista afectiuni ale pielii, masajul se va face doar cu cremele si uleiurile prescrise de medic, dar daca totul pare in ordine atunci putem apela si la produsele de calitate pentru masaj din comert sau din farmacii special destinate masajului de relaxare si activare a circulatiei sangelui.

Masajul de frumusete se aplica nu doar pe bust si membre, dar se preteaza de minune si la ten si zona gatului, unde de asemenea sedintele trebuie sa dureze in medie 6-7 minute, masand cu ajutorul unei creme specifice pielea in cele patru directii cardinale si apoi in cele patru directii oblice care rezulta din punctele cardinale initiale. In special pentru ten, acest masaj in 8 directii face adevarate minuni, putandu-se insista la nevoie in zona gatului, a obrajilor, a fruntii, sub ochi sau chiar si in zona buzelor.

La masarea pielii se folosesc ambele palme si se pleaca intotdeauna de sus in jos si din stanga in dreapta, cu miscari de alunecare care sa permita atat absorbtia cremei sau a uleiului cat si intinderea si relaxarea adecvata a pielii. Masajul fetei si gatului sau a altor zone mai sensibile se face foarte usor si nu apasat, sangele putand fi pus in miscare fara a se insista cu duritate asupra zonelor de interes. Dupa un masaj general se recomanda curatarea pielii cu ajutorul kiturilor oferite in farmacii si apoi o sedinta de sauna (expunere moderata la aburi pentru ten) de circa 3-4 minute.

Dintre metodele de masaj de interes in special pentru doamnele care au inceput sa aiba mici probleme cu ridurile si inaintarea in varsta va putem recomanda:

1. Zona gatului - se face plecand de jos in sus, cu miscari usoare si o crema de calitate, amestecata eventual si cu putina pudra de talc pentur bebelusi. Pentru acest masaj sunt de ajuns 5 minute si fiind vorba despre o procedura simpla se poate masa zona gatului chiar si zilnic.

2. Zona obrajilor - in aceasta situatie se foloseste aceeasi crema ca si mai sus, dar se vor aplica miscari usoare circulare timp de 10 minute. Este un masaj destul de solicitant si poate fi facut o data sau de doua ori pe saptamana.

3. Zona ochilor - in special aria de sub ochi ar trebui masata cu ajutorul degetelor mari usor si fara graba timp de 10 minute pentru activarea circulatiei sangelui. Este o procedura usoara si poate fi repetata de 3-4 ori pe saptamana.

4. Zona nasului - aici pot aparea mai repede ridurile si de aceea trebuie insistat cu miscari de jos in sus care sa intinda pielea si sa mentina o buna circulatie a sangelui. Timp alocat: 5 minute.

5. Zona fruntii si a tamplelor - cu ambele palme plecand din mijlocul fruntii se fac miscari usoare catre tample si apoi se aplica miscari opuse, dinspre tample inspre mijlocul fruntii (5 minute).

Pe langa practicile manuale de masaj, au aparut de curand si aparate de masaj specializate pe diferite zone ale corpului, dar ele nu vin la preturi prea atractive si nici nu s-a dovedit fara tagada eficienta lor in raport cu masajul manual. De aceea este mai bine sa folosim cu incredere tehnicile simple si de scurta durata pentru masaj, oferindu-ne si o sedinta saptamanala de masaj general cuplata cu putina sauna. Nu doar pielea noastra va avea de castigat, dar si alte organe din corp se vor resimti intr-un mod pozitiv. Masajul inseamna sanatate si nu trebuie neglijat atunci cand vine vorba de frumusetea si starea noastra de bine.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:52 am

Masaj facial, sau cum sa adormi la salon

i apelat vreodata la masajul cosmetic? Este senzational datorita efectelor sale de relaxare dar si de corectare (a ridurilor superficiale, a gusei, etc). Masajul facial reprezinta o actiune locala la nivelul ochilor, gurii, barbiei, fruntii, prin care se obtin modificari favorabile la nivelul pielii, tesutului subcutanat si circulatiei periferice. Miscarile studiate produc efecte benefice generale la nivelul sistemului nervos central, generând o stare de relaxare totala.


Specialistii mentioneaza mai multe efecte principale ale masajului cosmetic dupa cum urmeaza:

• efectul de curatire: se realizeaza îndepartarea celulelor moarte existente la suprafata pielii;

• efectul asupra sistemului glandular: se exercita o stimulare asupra glandelor sebo-sudorale determinând o scurgere mai usoara a sebumului prin presarea pielii, mai ales în cazul tenului uscat. În cazul tenului gras, se determina o golire a foliculilor pilo-sebacei de surplusul de sebum;

• efectul asupra sistemului vascular si a celui limfatic: activarea circulatiei sangvine si limfatice se realizeaza prin: hipertermie locala temporara, aflux mare de sânge în capilare (ducând la îmbunatatirea circulatiei periferice)

• efectul asupra sistemului muscular: se actioneaza fie pentru a mentine tonusul muscular, fie pentru a-l stimula;

• efectul asupra sistemului nervos central, actionând asupra terminatiilor nervilor periferici producând starea de relaxare;

• efectul de catifelare si suplete la nivelul pielii;

• efectul de întretinere a fibrelor elastice din derm;

• efectul asupra respiratiei pielii (pielea respira prin pori si sânge).

Masajul cosmetic se realizeaza doar cu ajutorul cosmeticienei care stie exact ce miscari sa execute pentru a obtine efectele dorite (miscari energice sau de netezire) si care va folosi numai acele produse care sunt cele mai indicate pentru tenul tau (creme grase, hidratante pe baza de lanolina pentru tenul uscat si creme pe baza de stearina pentru tenul gras si uleios. Masajul va începe cu miscari de netezire, de intensitate moderata, care vor creste în intensitate acoperind întreaga fata, gâtul si decolteul. Miscarile energice vor fi alternate cu cele de netezire, acestea din urma fiind si cele care încheie tot ritualul. Nu vreau sa le fac reclama saloanelor de cosmetica, dar un astfel de masaj merita macar din când în când, pentru a te deconecta si a-ti încarca bateriile.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:57 am

Masajul, aliatul impotriva celulitei!

Faci parte din procentul de 70% femei peste 18 ani care sufera de “nenorocirea estetica” numita celulita? Bine ai venit in clubul celor care se lupta sa scape de “coaja de portocala”.

Ce este celulita?

Celulita este o afectiune complexa a intregului organism, deoarece ea este provocata de disfunctionalitati ale acestuia, modificari ale metabolismului glucidelor, lipidelor si o retentie a lichidelor in corp. Astfel, tesutul conjunctiv se modifica si la nivelul pielii incepe sa apara asa numita “coaja de portocala”.


Cum putem scapa de celulita ?

Masajul anticelulitic este una din cele mai bune solutii de a scapa de „coaja de portocala”. Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectate de celulita. Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri cu efect anticelulitic, pentru a-i spori efectul anticelulitic.

Influentele masajului anticelulitic asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui. Trebuie sa tineti insa cont de faptul ca masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare – se actioneaza insistent (uneori chiar usor dureros) asupra zonelor afectate de celulita.

De ce doare acest masaj?

Deoarece celulita este o boala a pielii care ea insasi doare, iar masajul este alcatuit din manevre mai “dure” si profunde cum ar fi: frictiunile, framantatul, ciupiturile etc. Masajul anticelulitic trebuie sa fie efectuat de un profesionist pentru a da rezultate vizibile. Daca apar vanatai inseamna ca intensitatea la care se efectueaza masajul trebuie sa fie redusa, deoarece altfel pot aparea rezultate adverse nedorite.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Terapia prin masaj Empty
MesajSubiect: Re: Terapia prin masaj   Terapia prin masaj I_icon_minitime

Sus In jos
 
Terapia prin masaj
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Călătorind prin ţara Marilor Moguli

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIFESTYLE FORUM :: ELEGANTA SI FEMINITATE :: FRUMUSETE NATURALA-
Mergi direct la: