LIFESTYLE FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Iubesti sportul,serialele,vrei sa afli noutati,atunci vino in lumea noastra
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Cafea, ceai si voie buna !
Ingrijirea parului I_icon_minitimeSam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet

» LA MULTI ANI !!!!
Ingrijirea parului I_icon_minitimeDum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50

» BUUUNA!!!!!!!!!!!
Ingrijirea parului I_icon_minitimeDum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta

» Sa ne amuzam
Ingrijirea parului I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60

» Bancuri tari
Ingrijirea parului I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60

» FEMEIA "ETERNA POVESTE "
Ingrijirea parului I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60

» Unghii: tendinte si modele
Ingrijirea parului I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60

» PROPUNERI, PARERI, SONDAJE
Ingrijirea parului I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60

» GIF-URI
Ingrijirea parului I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60


 

 Ingrijirea parului

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeDum Ian 22, 2012 2:08 am

Ingrijirea parului Par_cret_co_washing
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeDum Ian 22, 2012 11:09 am

Ustensile pentru coafat



Pentru a coafa parul intr-un mod cat mai placut si mai profesionist este bine sa tinem cont de cateva sfaturi despre ustensilele pe care trebuie sa le folosim! Asa dar ustensilele pentru coafat pot fi multiple in functie de necesitatile noastre!


Sa incepem cu periile:
Periile, pieptenii si in general toate ustensilele de coafat vor fi spalate in mod regulat cu sampon sau un detergent mai slab pentru a-si pastra forma optima.
Periile cu dintii mici si rari

Pentru parul mediu sau lung sunt recomandate periile cu dintii mici si rari!
Periile cu gauri la baza sau in jurul dintiilor
Periile cu gauri la baza sau in jurul dintiilor facilizeaza circulatia aerului si ajuta la uscarea rapida a parului oferindu-i volum prin actiunea concomitenta atat asupra firelor de par, cat si asupra radacinilor.
Peria lata

Peria lata este folosita pentru descurcarea parului. Avand o baza lata si plata, peria lata este ideala pentru aranjarea parului mediu spre lung. De asemenea mai este folosita si la uscarea parului pentru ca suvitele sa ramana drepte si stralucitoare. Pentru acest lucru este nevoie sa tinem peria perpendicular pe par si sa orientam curentul de aer spre baza periei.
Peria cu orificii largi de aerisire

Peria cu orificii largi de aerisire poate fi folosita in locul placii de intins parul. Datorita orificiilor sale largi, aerul cald este distribuit rapid prin corpul periei indreptand rapid firele de par. Astfel vom evita folosirea excesiva a placii de intins parul. In ceea ce priveste placile de intins parul, sunt recomandate cele cu elemente de incalzire din ceramica. Trebuie sa evitam placile care afirma ca se pot aplica si pe parul ud, deoarece pot distruge parul!
Periile rare

Periile rare se folosesc pe parul des. Randurile de dinti dispusi la distanta si flexibili ii permit unei perii sa alunece mai usor prin par, ceea ce este foarte important atunci cand ne infruntam cu un par des, ondulat, carliontat sau care se incalceste usor.
Peria circulara

Peria circulara mica sau media este foarte indicata parului scurt si pentru bucle, in timp ce periile circulare mari sunt folosite pentru uscarea cu fohnul a parului mediu sau lung, deoarece prind mai multe fire de par si nu le incalcesc.

Concluzie
Periile cu dintii din materiale sintetice pot agresa atat parul cat si pielea scalpului.
Daca nu ne permitem decat variante sintetice, putem folosi perii cu dintii rotunjiti la capete sau cu dinti terminati cu bile mici de cauciuc.
Cele mai bune perii sunt cele din par natural, din fibre naturale, cum ar fi periile cu par de porc mistret.
Daca dintii periei sunt indoiti, se clatina sau incep sa cada, este timpul sa o inlocuim!
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeDum Ian 22, 2012 11:14 am

Tunsoarea perfecta in functie de forma fetei

Avand in vedere ca se apropie revelionul si majoritatea doamnelor trebuie sa arate cat mai bine cu putinta iar tunsoarea face parte din arsenalul fiecarei femei, de ce sa nu folosim tunsoarea care ni se potriveste cel mai bine! Inainte de toate trebuie sa aflam ce forma are fata noastra! Exista mai multe forme cum ar fi: forma de inima sau forma de triunghi inversat, forma patrata, forma ovala, forma rotunda, forma triunghiulara, fiecare are caracteristicile sale pentru a ne da seama in care ne incadram cel mai bine.
Daca fruntea este lata, maxilarul ingust si barbia mica, atunci fata noastra se incadreaza in forma de inima.
Forma patrata este caracterizata printr-o frunte lata, maxilar mare si proeminent, privita in ansamblu poate parea rectangulara.
Daca zona pometilor este mai lata decat fruntea si maxilarul atunci forma fetei este ovala. Un alt indiciu il vom observa daca privim zona fruntii deoarece la nivelul acesteia se formeaza un con lejer.
Caracteristicile fetei rotunde dupa cum spune si numele, nu are forme ascutite ci rotunjite, obrajii sunt plini iar barbia rotunjita. Privita in ansamblu poate fi incadrata usor intr-un cerc.
Cand fruntea este ingusta iar maxilarul proeminent, trebuie sa stim ca ne incadram in forma de triunghi.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeDum Ian 22, 2012 11:15 am

Ingrijirea parului Formele-fetei1

Forma de inima sau triunghi inversat
Fetele in forma de inima sunt ideale pentru tunsorile cu breton, acestea micsoreaza fruntea si scot in evidenta maxilarele si pometii. Bretonul poate schimba infatisarea in mod miraculos, deasemenea si parul ridicat in varful capului este potrivit. Atentie la parul lung si drept sau la cararile pe mijloc, acestea pot alungi fata.

Forma patrata
Pentru o fata de forma patrata cele mai adaptabile stiluri de tunsori sunt cele in trepte. Trebuie evitata lungimea uniforma, bobul sau tunsorile scurte care vor accentua linia maxilarului. Este indicat sa folosim tunsorile in trepte la nivelul fetei pentru a contracara unghiurile aspre si a pune in evidenta ochii si fruntea!

Forma ovala
Fata de forma ovala are liberate la tunsori, fiind adaptata cel mai bine la diferitele stiluri! Cel mai bine i se potriveste insa tunsoarea in trepte, lungi sau scurte, care incadreaza structura osoasa naturala fara a lungi barbia. De evitat tunsorile drepte sau scurte!

Forma rotunda
Cine are fata rotunda ar trebui sa evite tunsorile cu breton sau cu par foarte scurt ori tras in lateral de pe fata. Foarte potrivita este tunsoarea care imbraca fata de jur-imprejur, care ofera volum in jurul fetei. La fel de indicata este si tunsoarea in trepte, insa nu doar in fata ci in tot parul, astfel va spori impresia de volum.

Forma de triunghi
Formei de triunghi i se potrivesc tunsorile scurte, in general cele care ofera senzatia de volum pentru a echilibra fizionomia. Bretonul, tunsorile in trepte la nivelul intregului par pot fi o alegere buna!

Forma alungita sau rectangulara (oblong)
Tunsorile scurte sau medii pot fi alegerea corecta pentru fetele de forma alungita sau rectangulara.

Forma diamant
Forma de diamant este asemanatoare formei ovale, astfel acestor forme li se potrivesc atat tunsori medii cat si lungi. Cu alte cuvinte tot ce se potriveste formei ovale se potriveste si formei de diamant.
Sus In jos
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:18 am

Ingrijirea parului uscat

Parul uscat nu este greu de recunoscut: este tern, lipsit de vitalitate, casant si se electrizeaza usor. In general, activitatea glandelor sebacee este redusa, dar exista si posibilitatea ca la radacina parul sa fie gras, iar firul sa fie uscat.
Cauzele uscarii parului pot fi diverse: permanentul, vopsirea, uscarea acestuia cu foehnul si de ce nu o alimentatie necorespunzatoare.


Ingrijirea incepe din interior.
Este recomandat sa se manance cat mai multe fructe si legume si sa se bea foarte multe lichide care ajuta la hidratarea generala a parului si nu numai. De asemenea, este indicata folosirea balsamului, a mastilor si tratamentelor de par destinate parului degradat. Si nu uitati, aplicati aceste produse numai pe varfuri sau pe zona degradata a firului de par.
Nu se recomanda uscarea cu foehnul si folosirea excesiva a produselor de styling.

Remedii naturiste
De multe ori ajungem sa preferam sa dam sume exorbitante pe tratamente de par profesionale si totusi sa fim nemultumite de rezultate. De ce sa renuntam la tratamentele naturiste care ne sunt mult mai la indemana si poate mai eficiente?

Masca cu ou si ulei de masline
Folosite atat in alimentatie cat si in cosmetica, ouale, mierea si uleiul de masline sunt apreciate in mod deosebit si recunoscute ca un pretios ajutor al sanatatii si frumusetii.
Ai nevoie de: 2 galbenusuri de ou, 2 lingurite de miere, 1 lingurita de ulei de masline si o lingurita de iaurt. Aplica amestecul pe parul curat si acopera cu o folie. Dupa 30-40 de minute clateste parul.

Infuzia de urzica
Dupa spalare, se maseaza scalpul, umezind bine si firele de par cu infuzie din coada-calului, lumanarica si urzica. Se amesteca plantele in proportii egale, se pun doua linguri intr-un vas de portelan, se toarna peste ele 3 cani de apa, se acopera si se lasa 15 minute. Se foloseste pe parul curat, dupa clatire. Se lasa sa se usuce de la sine.

Lotiune regeneranta cu lamaie si ulei de masline
Se amesteca 3 lingurite de ulei de masline cald si doua linguri zeama de lamaie. Se pun intr-o sticluta, se amesteca bine si se aplica pe parul proaspat spalat, masand bine scalpul. Se acopera capul cu un prosop. Dupa 30 de minute se spala.

Vopsirea si coafarea
Pentru vopsirea acestui tip de par este indicata evitarea folosirii vopselelor cu oxidant, permanentul si decolorarea. O decolorare puternica sau un permanent pot distruge firul de par iremediabil.

Cel mai indicat este sa folositi nuantatoarele sau vopselele naturale si chiar daca va vopsiti sa nu o faceti in fiecare luna ci la cel putin 3 luni.
Parul degradat este avantajat de tunsori scurte, cel mult de lungime medie, iar pentru a-l aranja sau a-i da volum nu este indicat sa se foloseasca produse de spuma sau fixativul care agreseaza firul de par. Optati pentru sampoane si seruri de par speciale pentru aranjarea acestuia si conferirea volumului.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:18 am

Ingrijirea parului gras

Spre deosebire de parul normal care la doua - trei zile dupa spalare, este voluminos si stralucitor, parul gras, din pricina secretiei excesive de sebum, dupa o singura zi de la spalare e din nou unsuros si lipit de cap.

Ingrijirea incepe din interior.
Dieta are si ea un rol important privind sanatatea si frumusetea parului. Daca ai un par gras ar fi bine sa eviti mancarurile cu multe grasimi, amidon, sa mananci cat mai multe fructe si legume proaspete, sa bei cat mai multa apa in fiecare zi si sa eviti mancarea de la fast food.

Spalarea parului gras
Multe persoane cu un astfel de tip de par obisnuiesc sa se spele la cap din ce in ce mai des. Aceasta este o greseala vitala, crescand activitatea glandelor sebacee. Cel mai indicat este sa fie spalat la 4-5 zile doar cu sampoane speciale pentru parul gras. Daca ai un par foarte gras, este indicat sa te samponezi de doua ori. O modalitate de a testa daca este curat este sa vezi daca scartaie in momentul in care treci cu mana prin el.

Daca optezi sa te speli cu sapun de casa sau alte sapunuri recomandate din comert, este recomandat sa nu-l freci direct pe par, deoarece se fixeaza in pe fire, este greu de indepartat si deterioreaza parul. Cel mai indicat este sa il razi si sa-l dizolvi in apa, optinand astfelun fel de sampon.

A si inca ceva nu te mai juca continuu cu parul!

Remedii naturiste:
De multe ori, tratamentele naturiste sunt cele care dau cele mai bune rezultate. Un alt avantaj este ca sunt ieftine si usor de preparat.

Infuzie din frunze de nuc
Culegi o mana de frunze sau cumperi din farmacii ceai de nuc si iti prepari 2 litri. Strecori, si cu ce ramane te clatesti dupa ce iti speli parul. Da o nuanta frumoasa castanie, in plus, e regenerant si intaritor pentru par. Daca pui mai multe frunze, nuanta e mai inchisa.

Tinctura de brusture
Se gaseste in farmacii sau in magazinele cu produse naturiste si are are rolul de a intari firul de par si de a controla excesul de sebum. Dupa baie se maseaza scalpul cu tinctura de brusture.

Arbore de ceai
Pentru controlarea si reglarea excesului de sebum, se pun in apa de clatire 2-3 picaturi de ulei de arbore de ceai.

Lotiune cu urzica si rozmarin
Se maseaza scalpul cu o lotiune preparata din 4 lingurite de plante uscate (urzica, rozmarin, coada-calului si cimbru, in cantitati egale) la 150 ml apa si o lingurita de otet de mere sau suc proaspat de lamaie. Se prepara infuzia de plante, se strecoara, se adauga otetul sau zeama de lamaie si cu lotiunea obtinuta se maseaza bine scalpul, dupa spalare, avand grija sa se umezeasca parul. Nu se clateste si se lasa sa se usuce de la sine.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:19 am

Sfaturi pentru un par sanatos

Cu toate ne dorim sa avem un par sanatos, frumos si stralucitor.
Chiar daca nu toate femeile au un par bogat cu firul gros si sanatos, un par ingrijit corect va arata intotdeauna bine si va atrage privirea.
Iata cateva sfaturi de baza pentru ingrijirea oricarui tip de par:

Spalarea
Multe persone cred ca daca se spala mai des sau folosesc cantitati mai mari de sampon si balsam isi vor curata si ingriji mai bine parul. Ei bine aceasta este o prima greseala. Foloseste samponul in cantitati reduse (cat sa faca spuma) si samponeaza parul de doua ori doar daca este gras. Balsamul il vei aplica intotdeauna numai pe varfusi si nu in cantitati excesive.

In functie de tipul de par pe care il ai este indicat sa-l speli intre 3 si 7 zile.

Clatirea parului se face cu multa apa, iar la final este indicat sa clatiti cu apa rece sau cu apa minerala la temperatura camerei.

Uscarea
Cel mai indicat este sa eviti folosirea feonului, dar daca totusi optezi pentru folosirea acestuia, nu uita sa-l dai la prima viteza si sa-l tii la o distanta de 15 cm de par.

Matreata
Matreata este o problema a parului tot mai frecventa. Aceasta poate fi grasa sau uscata.
Sfaturi:
• nu folosi sampoanele din supermarket, la farmacii au aparut tot mai multe sampoane dermato-cosmetice cu ingrediente naturale menite sa aiba grija de parul tau
• maseaza bine scalpul cu varful degetelor in timpul spalarii
• clateste-ti parul cu otet sau infuzie de frunze de mesteacan sau nuc
• evita balsamul sau produsele uleioase
• foloseste produse pe baza de petrol


Alimentatia

Frumusetea parului tau depinde si de ceea ce mananci. Consuma proteine si alimente bogate in fier, zinc, calciu (multe branzeturi, carne slaba, oua si fructe).

Folosirea produselor de styling

Utilizarea excesiva si incorecta a produselor de styling poate avea un efect negativ asupra parului tau ingrasandu-l si dandu-I un aspect neingrijit.

In primul rand nu este indicat sa folosesti zilnic spuma, gelul sau fixativul, iar atunci cand le folosesti incearca sa apelezi la produse profesionale de cea mai buna calitate si foloseste o cantitate mica pentru a nu-ti ingreuna si imbacsi parul
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:19 am

Matreata - cauza si efect a stresului

Cea mai sâcâitoare problema a podoabei capilare este dermatita seboreica sau matreata. În afara de faptul ca imprima niste senzatii neplacute de mâncarime îsi mai si face vizibil simtita prezenta prin acele firmituri albe lasate pe umeri care îl fac pe posesorul acestei afectiuni sa se izoleze numai sa nu mai afle nimeni despre problema sa.

În general matreata este cauzata de o eczema ce afecteaza pielea capului. Odata la 30 de zile are loc o înnoire a celulelor scalpului. Matreata determina ca aceasta înnoire sa se produca mai des, ceea ce conduce la senzatii de mâncarime si de uscaciune la nivelul pielii capului.

Matreata poate fi uscata sau grasa, prima fiind cea care se arata pe umeri si pe haine iar cea de-a doua stând strâns lipita de scalp dând senzatii puternice de prurit si desprinzându-se greu de pe par.
Aparitia dermatitei seboreice este asociata de obicei cu prezenta stresului, a schimbarilor hormonale sau a menstruatiei.

Oricare ar fi cauzele efectele sunt aceleasi: discomfort, jena, stres. Din fericire, exista remedii care, folosite în mod corect, te pot scapa de matreata, redându-ti frumusetea si sanatatea scalpului si a parului. Iata ce trebuie sa faci:
- spala-te cât mai des pe cap pentru ca matreata sa nu aiba timp sa se formeze;
- foloseste produse de curatare si îngrijire anti-matreata; schimba-le pana îl descoperi pe cel mai eficient;
- maseaza-ti scalpul în timp ce te speli cu buricele degetelor si nu cu unghiile si clateste-ti parul cu apa din abundenta;
- foloseste putin otet în momentul clatirii;
- aplica un tratament pe baza de ulei de masline;
- spala-te cu sapun de casa sau cu sapun de sulf;
- nu folosi balsam sau produse uleioase;
- apeleaza la produse pe baza de petrol;
- spala-ti parul cu lemn dulce;
- fa-ti o infuzie de frunze de mesteacan si nuc o data pe saptamâna;
- fa o cura de multivitamine si în special cu zinc;
- aplica o masca din iaurt si zeama de lamâie.

Acestea sunt doar niste sugestii pentru îngrijirea parului cu probleme. Dar, pentru alegerea celui mai bun tratament pentru fiecare este neaparat necesar sa apelezi la un control dermatologic.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:21 am

Ce trebuie sa stim despre sampoane

Când ma duc sa îmi cumpar sampon ma pierd în multitudinea de marci, de caracteristici, de proprietati, de ambalaje colorate, etc. Sunt multe voci care afirma ca în momentul în care ai descoperit un sampon care îti prieste este bine sa îi ramâi fidela, sa nu-l mai schimbi. Dar ce te faci când ai un par cu personalitate, ca al meu, care vrea de fiecare data altceva, ca daca nu se enerveaza si face matreata?
Ajung din nou în fata raionului interminabil de sampoane si nu stiu pe care sa-l aleg. Unele sunt pentru volum, altele pentru regenerare, pentru par vopsit, pentru bucle docile, pentru par blond, etc. Mâine poimâine va aparea samponul pentru par scurt sau mai stiu eu pentru ce. Cum alegem? Ne lasam influentate de reclamele de la televizor, de promisiunile de pe ambalaj, de sperante, de dorinte, de nevoi. Ne cumparam produse mai scumpe sperând ca vom gasi în ele acel elixir care ne va face parul bogat, sanatos, stralucitor si usor de aranjat.
De fapt si de drept, când achizitionam un sampon trebuie sa urmarim sa îndeplineasca urmatoarele cerinte: sa curete parul de sebum, praf, piele moarta, uleiuri; sa actioneze la fel de bine în combinatie cu orice fel de apa; sa nu irite pielea si ochii si sa nu-i dauneze parului în nici un fel.

Când parul se murdareste, uleiurile naturale se preling pe toata lungimea de par atragând praful si mizeria. Atunci este imperios necesara spalarea pe cap cu sampon. Samponarea se face în doua etape, având grija totusi sa nu folosim sampon în exces pentru a nu leza firul de par sau pielea capului. În prima etapa se aplica o cantitate mai mare de sampon masând bine scalpul (nu masa prea tare pentru a nu traumatiza pielea). Se clateste si se mai aplica o cantitate foarte mica de sampon, pentru a realiza curatarea în profunzime.

Clatirea este extrem de importanta, fiind nevoie de apa din belsug pentru a îndeparta tot samponul împreuna cu toate impuritatile colectate de pe par. Pentru un plus de stralucire se recomanda ca ultimul jet sa fie cu apa rece.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:22 am

Sampon solid - ca sa te poti spala oricind pe cap

Industria cosmetica, mâna în mâna cu cea farmaceutica, nu înceteaza sa ne uimeasca prin produsele inedite pe care le scoate pe piata, totul conceput pentru confortul nostru. Una dintre cele mai noi inventii este samponul solid, ideal pentru persoanele cu parul foarte gras sau pentru cele foarte active, care nu au timp sa se spele pe par atât de des cât si-ar dori.


Nu stiu de ce se numeste solid si nu spray, pentru ca asta este de fapt, un spray care contine o substanta alba ce se pulverizeaza la radacina parului de la o distanta de 25cm. Dupa aplicare parul se maseaza cu ajutorul unui prosop uscat, dupa care se piaptana. În câteva minute samponul uscat absoarbe excesul de sebum si impuritatile, lasând podoaba capilara curata, stralucitoare si cu volum.

Este ideal pentru excursii, pentru întâlnirile inopinate, pentru mersul la plaja si pentru orice alt moment în care simti nevoia de o împrospatare a aspectului parului tau. Varianta care se gaseste la noi pe piata costa 20ron si rezista la 10 aplicari. Dimensiunile sale reduse îl includ cu succes în seria produselor pe care le poarta de obicei o femeie în geanta ei, asa ca, în curând, asa cum întrebam o prietena daca are un servetel sau o guma, o vom întreba, ai un sampon la tine?
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:23 am

Spalarea corecta a parului este primul pas pentru un look de invidiat!
Nici macar in zilele noastre specialistii nu cad cu totii de acord asupra modului corect de utilizare a samponului si a balsamului de par, unii crezand ca uzul repetat al samponului ar conduce la o degenerare a firelor de par si deci la un aspect mai nesanatos, pe cand altii spunand ca, dimpotriva, spalarea repetata cu sampon nu face rau parului decat daca samponul nu este de calitate.

Pentru o femeie preocupata de aspectul sau aceasta controversa poate fi de-a dreptul exasperanta intrucat iti induce o mare doza de confuzie si nu mai esti sigura daca e bine sa apelezi des la sampon sau sa cauti mai degraba o formula alternativa de ingrijire corecta a podoabei tale capilare.

Adevarul este ca intr-adevar produsele cosmetice destinate ingrijirii parului contin de cele mai multe ori ingrediente bune, naturale, de ajutor pentru sanatatea radacinii si a firelor de par, dar de asemenea aceste produse mai includ si unele ingrediente menite mai degraba sa lungeasca perioada de viata a produsului sau sa produca binecunoscuta spuma si care fac cu siguranta mai mult rau decat bine parului.

Dintre ingredientele cu grad de risc din compozitia unui sampon de calitate sau a balsamului de par putem aminti doar diversi derivati ai sulfului si tot felul de fosfati care maresc riscul degradarii parului atunci cand spalarea se face zilnic. Chiar si persoanele cu un par gras ar trebui sa se spele pe cap cel mai des o data la 2 zile si nu mai frecvent deoarece si in cazul lor parul va fi afectat.

Un alt aspect privitor la ingrijirea parului este legat de durata efectiva de expunere a parului si a pielii la ingredientele active din sampon, aici estimarile depinzand in buna masura de calitatea samponului - cu cat mai "organic" samponul cu atat creste si durata de expunere. Este totusi mai bine sa se samponeze si sa se maseze usor pielea si parul cu buricele degetelor (si niciodata cu unghiile!), dar scurt si apoi sa se clateasca bine urmand ca apoi sa se aplice din nou sampon pentru scurta durata si din nou sa se clateasca sub jet de apa calda.

Mai toate tipurile de par pot fi astfel ingrijite cu un sampon de calitate aplicat o data la doua zile, dar parul uscat va avea suplimentar nevoie si de un tratament de lunga durata care sa il hraneasca cu suplimente nutritive si sa ii redea o vioiciune si o stralucire sanatoasa. Samponarea se va face pentru parul uscat sau expus actiunii vopselei de par cam o data la 3 zile, adica de 2 ori saptamanal pentru a nu agrava starea si asa precara a firelor de par si probabil si a pielii scalpului.

Vara de asemenea este necesara o atentie suplimentara la frecventa spalatului pentru toate tipurile de par. Acum soarele actioneaza mai puternic, supune parul la un stres constant si de aceea e bine sa rarim acum sedintele de samponare, bineinteles putand sa ne spalam mai des daca lucram intr-un mediu plin de praf sau alte substante care trebuie sa fie indepartate repede din par. Apa, mai ales vara, nu trebuie sa fie niciodata fierbinte ci calduta inspre calda si din abundenta, fiind necesara intotdeauna o clatire temeinica dupa samponare.

Inainte de a va spala pe cap nu uitati sa periati scurt parul pentru a nu intra sub dus cu firele incalcite, asa cum mai este cazul dimineata, dupa trezire. Si nu uitati de asemenea de folosirea castii de baie/dus care ar fi bine sa faca parte dintre obiectele folosite frecvent de voi deoarece cu siguranta veti prefera sa faceti un dus scurt sau chiar doua in fiecare zi insa parul nu trebuie expus actiunii apei si de aceea este recomandat calduros portul castii pe durata baii/dusului.

Balsamul de par si alte produse pentru intretinerea parului menite sa il hraneasca cu nutrimente utile sunt de aplicat mai mereu dinspre varful firelor inspre radacina, adica exact invers de cum aplicam samponul la spalare. Frecventa aplicarii acestor produse variaza, de regula producatorii seriosi atragand atentia asupra acestui aspect pe eticheta ambalajului. In plus, pentru rezultate optime dati un ban in plus pe un sampon natural, organic, care sa nu contina deloc sulfati, fosfati si alte substante chimice pentru ca si astfel veti reusi sa oferiti parului si pielii capului niste suplimente utile.

Pentru alegerea samponului si a balsamului potrivit cu tipul vostru de par nu ezitati sa apelati cu toata increderea la un stilist cu experienta care va sti ce sa va recomande, dansii fiind intotdeauna la curent cu cele mai bune produse de pe piata, care nu sunt neaparat si cele mai scumpe. Tot de la acestia veti afla si faptul ca parul nostru este asemanator cu oricare alt organ al trupului nostru si de aceea este indicat sa il tratati ca atare si sa il feriti de riscuri la fel cum procedati si cu ficatul sau cu plamanii vostri. Respectandu-va parul veti beneficia si de un plus de sanatate deci mergeti periodic la "doctor" pentru ca acesta va sti ce e de facut atunci cand lucrurile nu merg prea bine.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:24 am

Cum sa iti protejezi parul vopsit de decolorare?
Chiar si parul natural isi poate schimba culoarea, devenind mai putin stralucitor si incarcat atunci cand nu este ingrijit cum trebuie, ce sa mai spui despre parul vopsit care ajunge sa cunoasca toate nuantele posibile dupa samponarile succesive care urmeaza colorarii artificiale a parului.

Pentru multe femei, alternativa aleasa este vopsirea periodica a parului, iar efectele distrugatoare generate de vopsirea repetata a parului sunt deja binecunoscute ca sa le mai amintim aici. Trebuie insa stiut ca se poate evita delocorarea parului si altfel, pastrandu-se mai multa vreme culoarea aleasa, dar oferind si firelor de par suficienta sanatate si un aspect viu si stralucitor.

1. Esential pentru persoanele care aleg sa isi vopseasca parul este ca aplicarea vopselei sa nu se faca niciodata pe un par uscat si suferind ci, in prealabil, sa se faca si ceva tratamente de hranire si reconditionare a firelor de par. Chiar si atunci cand ne grabim, se poate apela pe moment la un scurt trament (minimum 2-3 zile) de regenerare si tratare a parului, urmat de o pauza de macar 3 zile si abia apoi se poate, cam dupa o saptamana sa se aplice si vopseaua de par.

2. Inainte de a vopsi parul nu este recomandat sa ne spalam si de aceea pauza de trei zile dintre tratamentul de reconditionare si vopsirea parului poate fi folosita pentru a spala parul cu extracte de plante sau sampoane naturale care fac bine firelor de par. Cu o zi inainte de vopsire sau chiar si 2 zile nu se mai spala parul, ne ferim de expunerea sa la praf, razele solare, ger sau vant uscat si abia apoi putem sa aplicam vopseaua de par.

3. Toate produsele cosmetice de ingrijire a parului dupa ce am aplicat vopseaua trebuie sa fie special destinate parului vopsit deoarece acestea contin substante care previn decolorarea firelor de par. Multe produse naturale sunt de asemenea disponibile si exista si combinatii de plante care ajuta la pastrarea indelungata a culorii parului. Feriti-va insa de infuziile simple precum cea de musetel sau de mesteacan deoarece vor schimba culoarea parului vostru chiar si dupa o singura spalare.

4. La spalarea parului vopsit nu se face exces cu cantitatea de sampon utilizata la spalare si de aceea acum se recomanda sampoanele de cea mai buna calitate pentru par vopsit, poate ceva mai scumpe, dar care ne vor ajunge pentru mult mai multa vreme decat un sampon ieftin si de proasta calitate.

5. De dorit pentru femeile care-si permit acest lucru este si apelul la o apa mai putin dura pentru spalarea parului, iar aici se poate recurge fie la un filtru permanent de dedurizare a apei, fie la alte instalatii casnice care sa ne ofere o apa putin dura si ideala pentru ingrijirea parului nostru.

6. Temperatura apei in care ne spalam parul este de asemenea esentiala pentru evitarea decolorarii parului. O apa putin dura si calda, dar nu fierbinte este ideala pentru samponare, iar la clatire, dupa indepartarea samponului se poate prepara o apa calduta, chiar usor inspre rece pentru a fixa mai bine culoarea in firele de par.

7. Soarele si vantul uscat sunt inamicii numarul unu pentru parul vopsit si, din pacate, aici putem aminti si portul palariilor sau a sepcilor din materiale mai dense, care nu permit parului sa respire multumitor si care favorizeaza transpiratia. Pentru protectia parului se poate insa apela la palarii mai usoare, esarfe, baticuri si alte formule vestimentare bune care sa mentina culoarea originala aleasa. Exista si produse cosmetice adresate parului vopsit care protejeaza bine firele de par de factorii de mediu si pot fi aplicate si acestea inainte de a iesi afara.

8. Apa tratata cu clor este daunatoare parului vopsit, iar cea folosita de catre sistemul nostru de alimentare contine clor din pacate si de aceea poate veti gasi si o formula de declorinare a apei, care sa vina odata cu filtrul pentru dedurizare sau care sa poate fi aplicata separat.

9. Transpiratia in exces, chiar si la interior si nu doar afara accelereaza decolorarea parului vopsit si de aceea atunci cand mergeti la sala de fitness sau atunci cand faceti miscare acasa sau in parc nu uitati sa va strangeti bine parul in coc/coada pentru a preveni contactul dintre firele de par si picaturile sarate de transpiratie.

10. In sfarsit, tratamentele termice aplicate parului vopsit pot decolora parul intr-un ritm accelerat si nu se recomanda sub nici un chip sa folositi produse de acest tip daca apelati si la vopsea de par. Solutiile de permanent de asemenea decoloreaza asa ca mai bine e sa renuntati si la acestea.

In general, aplicarea corecta a vopselei de par si intretinerea ulterioara a parului in conditii bune permit pastrarea unei culori placute pentru cel putin 4-6 saptamani, mai mult pentru nuantele inchise si mai putin pentru cele deschise la culoare. Vopseaua de par aleasa ar trebui sa contina intotdeauna un balsam menite sa protejeze firul de par de actiunea substantelor chimice, iar produsele naturale sunt in prezent la moda, unele facand chiar o treaba excelenta, dar care tine in medie la 8-10 spalari.

Persoanele care au un par suferind si cele care au probleme de sanatate generate de o alimentatie dezechilibrata ar trebui sa se pazeasca de apelul la vopseaua de par si sa pluseze mai degraba pe parul natural, bine intretinut si curat. Mai nou se aude ca folosirea frecventa a vopselei de par ar putea produce cancer si de aceea e bine sa apelati mai rar la colorarea chimica a parului si sa preferati alternativele mai sanatoase de infrumusetare chiar daca acestea nu sunt intotdeauna si cele mai ieftine.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeMier Ian 25, 2012 10:24 am

Cat de des putem schimba nuanta sau culoarea vopselei de par?
Cat esti tanara si nepasatoare, poti alege sa schimbi culoarea vopselei de par la libera ta discretie, riscand sa iti distrugi parul sau, dimpotriva, reusind sa faci o treaba buna de fiecare data insa prin aplicarea repetata a vopselei de par acest lucru nu va mai fi posibil deoarece chiar si daca ai insista tot nu vei reusi sa faci ceva ca lumea fara sa respecti anumite reguli care se vor impune indiferent de cat de rapid ai dori tu sa faci totul.

A schimba vopseaua de par nu este o decizie care sa poata fi luata chiar atat de usor deoarece cere timp de gandire si de asemenea realizarea prealabila de mici experimente care sa te convinga ca intr-adevar nu vei da gres cu noua culoare si nici cu tunsoarea pe care o vei alege ca sa se potriveasca de minune cu aceasta culoare.

Pentru a avea acum succes deplin, parul mai intai de orice trebuie sa revina la un aspect sanatos si lucios, vopseaua veche trebuie sa dea semne de uzura, iar produsul ales pentru marea schimbare va trebui obligatoriu sa fie calitativ superior celui folosit anterior pentru ca altfel la cel buna schimbarea daca inlocuiesti ceva care te prindea cat de cat cu altceva care nu stii daca o sa se aseze exact cum ti-ai propus din cauza calitatii slabe a vopselei alese de tine.

Cu ceva timp inainte, parul trebuie reconditionat, radacina sa stimulata pentru a creste mai tare, iar firele de par tratate cu masti si substante pline de minerale si vitamine care sa curete si sa hraneasca parul in profunzime. Recomandat este ca toate aceste pregatiri si chiar si aplicarea noii vopseli de par sa se faca la salon, dar altfel se poate si acasa insa cu precautiile de rigoare si fara prea multa graba.

Intre aplicarile succesive ale vopselei de par se asteapta cel putin 2 saptamani sau poate si mai putin daca apelati la o vopsea cu ingrediente naturale si nu la una cu ingrediente chimice. Starea parului ne va indica cu precizie momentul optim pentru aplicarea noii nuante, dupa ce in prealabil am si facut niste tratamente adecvate parului nostru. Spalarile repetate pe cap nu vor reusi sa grabeasca lucrurile decat daca se reconditioneaza in mod responsabil parul si, eventual, se mai realizeaza si o tunsoare pentru a se indeparta resturile distruse ale firelor de par.

In cazul in care parul este prea distrus sau este tratat cu solutie permanent ori semi-permanent, recomandarea este ca o a doua aplicare a vopselei sa se faca la cel putin 1 luna de zile interval, adica dupa cel putin 10-12 spalari ale parului cu un sampon de calitate. Daca insa parul se prezinta bine, se poate si la doar 2 saptamani distanta nu insa si fara a se respecta indicatiile de hranire a parului oferite mai sus.

Persoanele suficient de norocoase care au reusit sa gaseasca niste cosmetice pentru vopsit parul de cea mai buna calitate nu ar trebui sa le inlocuiasca prea curand deoarece asemenea produse sunt si greu de gasit si nici nu deterioreaza parul accentuat ca altele de mai slaba calitate. Problema aici poate fi pusa de lipsa unei culori dorita pentru o schimbare de look insa nu e obligatoriu sa se apeleze exact la acea culoare ci mai bine e sa se foloseasca o culoare disponibila in gama deja probata pe care sa ne-o recomande in prealabil si stilistul nostru.

Femeile care s-au obisnuit incetul cu incetul sa foloseasca la superlativ vopseaua naturala de par nu se mai pot plange ca nu au libertate maxima in schimbarea culorii sau a nuantei preferate la intervale mult mai scurte de vreme decat in cazul produselor obtinute in laborator. Produsele mai noi din gama naturala au ajuns chiar sa rivalizeze serios pe cele clasice prin intensitate si durabilitate si, in plus, pot fi indepartate mai eficient si fara de urmari pentru sanatatea parului.

De asemenea inspirate sunt si femeile care fac des apel la vopseaua de par imbogatita cu diverse ingrediente sanatoase, fie vorba despre proteine, vitamine si minerale sau colagen. Vopselele de par cu silicon vin si acestea sa propuna noi cai de infrumusetare a podoabei capilare insa presupun si intructiuni ceva mai complexe de utilizare si nu vor putea fi folosite acasa decat cu o atentie marita la toti pasii de urmat.

Schimbarea nuantei sau a culorii vopselei de par este pana la urma un proces care se va plia dupa preferintele noastre speciale pentru o gama de cosmetice sau alta, fiind ideal totusi sa consultam inainte de orice si un bun stilist care sa ne prezinte si sa ne ghideze prin jungla produselor de vopsit parul, aici urmand sa le alegem pe acelea care se potrivesc mai bine cu varsta noastra, timpul liber avut la dispozitie si, bineinteles, tipul nostru de par. Nu este deci simplu sa iti schimbi culoarea parului asa peste noapte, dar nici prea dificil nu va fi daca ne informam despre toate in detaliu si nu ne grabim sa ajungem mult prea repede la destinatia noastra.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitimeDum Ian 29, 2012 11:00 am

Afla cum trebuie sa iti ingrijesti parul lung si fragil

Inainte de a alege produse de ingrijire a podoapei capilare, trebuie mai intai sa cunosti ce tip de par ai. Este gras sau uscat, ai firul gros ori subtire? Aceste detalii sunt esentiale pentru a sti sa satisfaci nevoile parului tau. Iata ce trebuie sa faci daca ai firul de par fragil:

1. Nu iti spala parul zilnic. Este adevarat ca excesul de sebum este inestetic, insa scalpul are nevoie sa se regenereze. Substantele din sampon usuca parul, iar acesta devine fragil si se rupe.

2. Apeleaza la foehn si la placa cat mai putin. Parul se poate usca in mod natural, dar dureaza mai mult. Dupa ce iti faci baie, infasoara-ti pletele intr-un prosop, asa se va absoarbe toata apa din el.

3. Insa, daca iti este imposibil sa astepti mult timp pana cand ti se va usca parul, seteaza uscatorul de par pe aer rece. Ideea este ca aerul cald distruge parul si il electrizeaza.

4. Nu utiliza ondulatorul, pentru ca structura firului de par nu este puternica si se va rupe. Impletiturile sunt o modalitate eficace de a obtine bucle si nici nu vei avea parul uscat.

Nici persoanele cu par lung nu o duc mai bine, pentru ca este dificil de intretinut si costisitor. Samponul si balsamul trebuie sa hidrateze scalpul si sa nu atace structura firului de par. In plus, pentru ca balsamul sa se intinda in mod uniform, este recomandat sa il pieptani imediat dupa ce l-ai aplicat.

Nu uita nici de masti, care sunt ajutoare de nadejde atunci cand ai parul lung. De asemenea, este ideal sa-l prinzi in coc sau in coada de cal. Insa, retine ca nu trebuie sa folosesti elastice de par rigide, pentru ca sunt agresive si duc la ruperea firului. Tu cum iti ingrijesti parul lung?
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Ingrijirea parului Empty
MesajSubiect: Re: Ingrijirea parului   Ingrijirea parului I_icon_minitime

Sus In jos
 
Ingrijirea parului
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIFESTYLE FORUM :: ELEGANTA SI FEMINITATE :: FRUMUSETE NATURALA-
Mergi direct la: