LIFESTYLE FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Iubesti sportul,serialele,vrei sa afli noutati,atunci vino in lumea noastra
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Cafea, ceai si voie buna !
Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet

» LA MULTI ANI !!!!
Plante decorative I_icon_minitimeDum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50

» BUUUNA!!!!!!!!!!!
Plante decorative I_icon_minitimeDum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta

» Sa ne amuzam
Plante decorative I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60

» Bancuri tari
Plante decorative I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60

» FEMEIA "ETERNA POVESTE "
Plante decorative I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60

» Unghii: tendinte si modele
Plante decorative I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60

» PROPUNERI, PARERI, SONDAJE
Plante decorative I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60

» GIF-URI
Plante decorative I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60


 

 Plante decorative

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeDum Ian 22, 2012 2:56 am

Plante decorative Lead_100x100
Hortensia-Hydrangea
Este un arbust foarte decorativ care se cultiva atat in sere, la ghivece, cat si in camp pentru decorarea parcurilor si gradinilor. Marimea acestui arbust difera in functie de soi si de modul de cultura. Este foarte decorativ prin frumusetea inflorescentelor in forma de umbele, cate 2-6 la o planta, marimea lor fiind intre 25 si 40 cm.

In inflorescenta, florile sterile ale hortensiei sunt asezate la margine (numeroase si mari) iar cele fertile (mici si putine la numar) sunt asezate in interiorul inflorescentei, la baza celor sterile.

Frunzele sunt opuse, simple, cu marginea crestata. Florile sunt divers colorate: albe, roz si albastre cu nuante si tonuri variate. Fructul este o capsula de 2-5 loji, semintele sunt mici, mai mult sau mai putin aripate.

Inmultirea speciilor cultivate in sere si rasadnite se face prin butasire, iar a speciilor cultivate in aer liber prin marcotaj, cu musuroi sau prin butasi.

Cea mai utilizata in parcuri si gradini este Hydrangea arborescens. Este o planta arbustifera de 1-3 m inaltime, cu lastari parosi. Frunzele de 6-20 cm lungime, ovate pana la eliptice, serate. Florile sunt albe, in corimbe de 5-15 cm diametru.

Forma Grandiflora are toate florile sterile, grupate in capitule globuloase de 10-18 cm diametru; este foarte apreciata. Hortensia este rezistenta la gerurile potrivite si suporta umbra usoara a masivelor pe langa care este plantata.

Hortensiile cu habitus arbustoid se utilizeaza ca tufe pe peluze sau pe langa grupuri de arbori si arbusti. Cele cu habitus de semiarbusti, adapostite in cursul iernii in rasadnite sau incaperi speciale, pot fi scoase vara pentru a forma covoare, platbande si rabate mult apreciate pentru decorul frunzelor si al florilor. Speciile cu flori bleu prefera soluri usor acide iar cele cu flori roz sau albe soluri bogate in materie organica.

Cea mai uzuala forma de inmultire este butasirea la sfarsitul verii. Infloreste din iulie pana in noiembrie iar frunzele sunt cazatoare.

Plante decorative 2_original


Ultima editare efectuata de catre Denta in Dum Ian 22, 2012 3:07 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeDum Ian 22, 2012 3:05 am

Gardenia


Plante decorative Gardenia_1_width
Gardenia apartine familiei Rubiacee si este o planta originara din Japonia si China. In conditii naturale gardenia creste sub forma de tufa, pana la o inaltime de un metru si jumatate. Gardenia si-a primit numele de la botanisul Alexander Garden.

Frunzele sunt carnoase, de un verde inchis, lucioase, cu varful ascutit si au o lungime de aproximativ 10 cm. Florile sunt de cele mai multe ori de un alb imaculat, mari, cu un diametru de 7-10 cm. In functie de tipul de gardenia, florile pot fi duble sau simple, frumos mirositoare.

Gardenia este asemanatoare iasomiei sau, asa cum este numita de multe ori, gardenia iasomie (Gardenia Jasminoides). Planta este asociata cu iasomia datorita parfumului delicat al florilor. Ingrijirea gardeniei presupune multa munca si rabdare.

Inainte sa aduci in casa o gardenia , gandeste-te daca vei putea sa ii suporti mirosul in spatiu inchis. Daca nu ai o problema cu mirosul ei, gardenia poate fi o minunata planta de interior.

Dintre speciile cunoscute de gardenia enumeram:
Gardenia jasminoides Ellis: Arbust, decorativ prin flori si frunze cu inaltimea de 60-100 cm. Aceasta gardenia are frunze mare, groase, pieloase, persistente, oval-alungite. Florile sunt albe, foarte parfumate.
Gardenia radicans Ellis: Creste in forma de tufa compact, inalta de 30-60 cm, cu frunze de culoare verde, lucioase si flori albe, mirositoare.
Gardenia florida Ellis:Cu frunze verzi stralucitoare si flori mari de culoare alba.

Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeDum Ian 22, 2012 3:06 am

Ingrijirea gardeniei


Din nefericire, cresterea florii de gardenia nu poate fi numita simpla, deoarece necesita o atentie speciala. Aceasta floare este capricioasa si cere multa ingrijire. Fata de temperatura are pretentii ridicate astfel are nevoie de 20-24 °C vara si 18-20 °C iarna.

Umiditatea aerului trebuie sa fie ridicata. Stropesti tufa de gardenia cu foarte mare atentie, in special in perioada in care apar bobocii si in cea de inflorire. Picaturile trebuie sa fie fine si sa nu cada pe boboci si pe flori, adica trebuie sa stropesti in aerul din jurul plantei, si nu planta propriu-zisa. Important este si eliminarea prafului de pe frunze. Se recomanda ca aceasta lucrare sa se face cel putin odata pe luna cu un burete inmuiat in apa calduta sau prin introducerea plantelor sub dus.

Gardenia Jasminoides are nevoie sa fie udata din abundenta cu apa calduta, dar nu uita sa indepartezi umezeala in exces din tava. Trebuie sa fii atent in mod special atunci cand planta infloreste. Solul nu trebuie sa fie prea uscat sau prea ud. Pamantul trebuie sa fie intotdeauna umed, dar nu ud. Daca nu respecti aceasta regula, gardenia isi poate pierde bobocii. Vei observa si ca frunzele gardeniei se ingalbenesc – motivul poate fi acelasi.

Ingrijirea gardenia presupune si sa le oferi lumina necesara pentru o crestere armonioasa. Dar nu trebuie sa uiti ca lumina directa de la pranz a soarelui afecteaza foarte tare gardenia, si este mai bine sa duci floarea la umbra in aceasta perioada.
Nu trebuie sa uiti de fertilizare atunci cand cresti gardenii. Primavara si vara, planta trebuie hranita la fiecare 7-10 zile cu ingrasamant special pentru gardenii, intr-o concentratie redusa, care sa includa fosfor si potasiu, dar nu si calciu. Planta nu are nevoie de fertilizare toamna si iarna. Ingrasamantul pentru gardenii poate fi gasit in florarii.

Un alt aspect al ingrijirii gardeniei este acela ca pentru a avea o planta frumoasa, curatarea gardeniei trebuie sa se faca intr-un mod adecvat. Daca vrei sa ai o tufa groasa de gardenia, trebuie sa rupi varfurile mugurilor plantei tinere, dar in cazul unei plante gardenia mature, mugurii firavi trebuie taiati dupa inflorire, iar ceilalti muguri taiati la lungimea necesara. In mod normal se taie o treime din lastar. In casa poti creste un copacel de gardenia. Pentru asta, se taie ramurile si se pastreaza varful. Cand planta ajunge la inaltimea dorita, poti rupe varful si poti tunde ceilalti lastari, formand o coroana.

Cum si aceasta planta este originara tot din Japonia, Gardenia Augusta este populara pentru arta bonsaiului. Aceasta arta presupune cunoasterea tuturor proceselor de crestere a gardeniei. Bonsaiul gardenia este un exponent frecvent pentru diverse expozitii, si reprezinta un ornament frumos pentru casa. Si in acest caz, tunderea corecta a gardeniei este cheia catre succes.
Transvazarea florii de gardenia se face primavara, o data la 2-3 ani, cand radacinile nu mai au loc in vechiul ghiveci. Planta tanara este mutata intr-un ghiveci mai mare in fiecare an.

Planta de gardenia are nevoie de sol neutru sau acid slab (aciditatea sa nu fie mai mare de 5). Dintre tipurile de sol gata pregatit, disponibile in magazine, cel mai bun este pamantul pentru azalee si trandafiri.
Sus In jos
Marcela
De-al casei
De-al  casei
Marcela


Mesaje : 792
Data de inscriere : 21/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeDum Ian 22, 2012 3:14 am

Plante de interior care purifica aerul

Credem ca acest articol este potrivit pentru toata lumea, deoarece multi dintre noi traiesc in apartamente in orase mari, unde calitatea aerului de afara este mai buna decat aerul din casele noastre. Cu toate substantele poluante si gazele care nu prea ies atunci cand aerisesti, casele noastre au devenit un rai pentru alergenii si substantele toxice care in mod sigur incarca aerul!

In cautarea unor modalitati noi de a mentine un nivel pur si sanatos al aerului din locuinte, cercetatorii NASA si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din America (ALCA) s-au oferit sa ne „lumineze” cu cateva plante decorative cheie care nu numai ca vor supravietui in locuinte, ci ne vor oferi o sursa zilnica de aer care poate fi respirat. In special pentru plamanii micuti pe care ii aducem pe lume, va recomandam cu tarie sa luati notite si sa incepeti sa aduceti plante in casa. Si cu ajutorul metodelor moderne de a etala aceste plante atragatoare, va puteti distra atunci cand purificati umilul vostru salas.

In video urmator: "Plante care purifica aerul." in care Kamal Meattle, antreprenor si activist de mediu, vorbeste despre cateva plante importante, care ajuta la purificarea aerului.

1. Palmierul Areca

Palmierul Areca este o planta grozava pentru sufragerie.Un umidificator excelent pentru aer, elimina dioxidul de carbon si toxinele din aer. Un studiu recent, facut de NASA, ii da acestei plante nota 8,5 pentru purificarea aerului.



2. Sansevieria

Sansevieria (denumita si Limba soacrei) este o planta ideala de dormitor. Chiar daca majoritatea plantelor folosesc oxigenul noaptea, Sansevieria face exact invers si mentine o cantitate sanatoasa de oxigen in preajma ta, in timp ce dormi.


3. Epipremnum

Epipremnumul elimina aldehida formica si alte substante chimice volatile. Poate fi o completare potrivita in orice camera.


Plante decorative Sansevieria_widthPlante decorative Limba_soacrei_width
Sus In jos
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeMar Feb 21, 2012 5:17 am

Areca
Plante decorative 239045234-885012-500_500
Cea mai de top planta purificatoare de aer, astfel ierarhizata de catre studiul NASA este palmierul Areca. Numit "cel mai eficient umidificator de aer", palmierul Areca poate fi numarat printre plantele ce mentin aerul umed pe timpuri uscate si elimina, in mod continuu, toxinele chimice din aer. In timpul iernii, palmierul poate literalmente inlocui utilizarea umidificatoarelor electrice! Scorul acordat de NASA in ceea ce priveste coeficientul de purificare a aerului este de 8,4.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:02 am

Planta Guzmania, plantă de interior

Plante decorative 00002200_medium


Condiţii întreţinere guzmania:
Guzmania prefera semiumbra. Planta se uda moderat pe sol, cu precizarea ca intotdeauna cornetul de frunze sa contina apa mereu. Golirea si umplerea palniei frunzelor guzmaniei se face la interval de 1-2 luni.
Fertilizarea se aplica o data la doua saptamani din martie pana in octombrie.


Ultima editare efectuata de catre doryna32 in Sam Apr 21, 2012 7:17 am, editata de 2 ori
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:03 am

Planta anthurium roşu în ghiveci decorativ

Plante decorative 00001418_medium

Anthurium este una din cele mai rezistente plante ornamentale de interior.
Planta anthurium preferă spaţiile luminate dar şi semiumbra. Se pulverizează frecvent cu apă pe frunze (mai ales vara). Anthurium se fertilizează o dată la două săptămâni, din martie până în octombrie, şi o dată pe lună în restul anului, cu un îngrăşământ special pentru plantele decorative prin flori.


Ultima editare efectuata de catre doryna32 in Sam Apr 21, 2012 7:15 am, editata de 1 ori
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:10 am

Rhododendron simsii (Azalee de interior)

Plante decorative 876

Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Ericales
Familia : Ericaceae
Genul : Rhododendron
Specia : Rhododendron simsii


Descriere : Planta arbustiva, florifera, cu inaltimea de 2-3m in mediul natural, 80-100cm in interior si 10-50cm sub forma de bonsai. Frunzele, verzi, cu lungimea de 4-5 cm sunt ovale si persistente. Florile sunt mari, campanulate, simple sau batute, cu marginile ondulate. Sunt colorate viu in tonuri de rosu, roz, violet sau alb. Fructul este o capsula. Unele specii de Rhododendron (Rhododendron ponticum, Rhododendron luteum)sunt foarte toxice pentru animale, in special pentru cai. Un continut relativ scazut de toxine se regaseste si in polen, mierea rezultata avand usoare efecte halucinogene si puternice efecte laxative.

Denumire populara : Azalee de interior
Sinonime : Azaleea indica
Tipul plantei : Arbust
Durata de viata : Perena (peste 100 ani sub forma de bonsai)
Origine : China, Japonia, India
Habitat : Zone impadurite muntoase, mai ales de altitudini mari. Poate fi crescut si in interior inclusiv sub forma de bonsai.
Inflorire : Primavara
Temperatura : 10-19°C
Umiditate : Abundenta
Luminozitate : Semiumbra
Tipul de sol : Amestec de mranita acida si pamant de ericacee
Fertilizare : Inainte si dupa inflorire se fertilizeaza lunar cu concentratii reduse de ingrasamant pentru plante cu flori sau pentru bonsai, daca este crescut in aceasta forma.
Inmultire : Este destul de dificila putandu-se realiza prin seminte sau butasire. Butasii sunt destul de sensibili si inradacineaza greu.
Boli si daunatori : Este o planta mai degraba sensibila la conditiile de mediu decat la daunatorii propriu-zisi. Umiditatea in exces determina asfixierea si putrezirea imediata a radacinilor extrem de fine. Lipsa umiditatii si caldura sufocanta determina caderea bobocilor inainte de inflorirea lor. Vantul si curentii de aer puternici determina caderea florilor iar bobocii nu se mai dezvolta, mentinandu-se verzi pe planta o perioada dupa care cad fara sa se mai dezvolte.
Ingrijire : Se uda la 3-5 zile astfel incat substratul sa nu fie imbibat cu apa dar nici sa se usuce complet. Este bine sa se evite udarea cu apa de la robinet, deoarece azaleea nu suporta calcarul din apa. Vara de pulverizeaza zilnic frunzele cu apa dedurizata, exceptand perioada de inflorire. Se dezvolta mai bine daca in sezonul cald este scos in aer liber la umbra. Trebuie ferit de vant si curentii de aer. Se transplanteza odata la 2-3 ani, primavara. Se ciupesc varfurile lastarilor pentru a stimula crsterea volumului plantei si a numarului de flori. Daca este crescut sub forma de bonsai, taieturile pentru corectarea formei se aplica primavara si dupa perioada de inflorire.
Beneficii : Este o planta foarte decorativa prin florile sale simple sau batute, viu colorate. Frumusetea este sporita daca este crescut sub forma de bonsai. In habitatul natural este planta melifera.
Alte specii : Rhododendron atlanticum, Rhododendron canadense, Rhododendron chapmanii, Rhododendron ferrugineum, Rhododendron groenlandicum, Rhododendron hirsutum, Rhododendron kotschyi, Rhododendron lochiae, Rhododendron luteum, Rhododendron macrophyllum, Rhododendron maximum, Rhododendron occidentale, Rhododendron ponticum, Rhododendron schlippenbachii, Rhododendron spinuliferum, Rhododendron tomentosum, etc.
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:19 am

Plante decorative Poza1_thumbLarge
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:21 am

Ghiveciul potrivit pentru frumusetea plantelor

Un simplu ghiveci pentru păstrarea plantelor de interior poate fi considerat cu ușurință drept un obiect de decor. În funcție de forma, culoarea sau materialul din care este conceput, acesta sporește frumusețea florilor pe care le găzduiește și accesorizează încăperea într-un mod original.

O plantă ornamentală întotdeauna va umple spațiul cu căldură, prospețime și viață, însă pentru a se încadra exemplar într-un decor are nevoie, pe lângă aspectul impecabil, de un ghiveci pe măsură. Nu trebuie neglijat rolul pe care accesoriile îl au în prezentarea plantelor.

Cum alegi ghiveciul potrivit, te vei întreba. Ei bine, primul lucru care contează este dacă modelul vizat îndeplinește condițiile pentru dezvoltarea prielnică a plantei. Desigur, imaginea este și ea importantă, dar nu alege un ghiveci care doar arată bine și dăunează plantei.

Se spune că lutul ars este cel mai indicat material pentru compoziție. Pereții ghiveciului sunt poroși, asigurând o bună aerisire și umiditate pentru rădăcinile florilor. Prețul este mai ridicat, însă protecția oferită plantelor este maximă iar designul le transformă în adevărate obiecte de artă.

Cu toate acestea, se pare că ghivecele din plastic sunt cele mai căutate. Foarte practice, ușoare, simplu de întreținut, rezistente și la prețuri mici, aceste modele au, totuși, și defecte: nu permit evaporarea apei prin pereții vasului, umiditatea ridicată poate cauza putrezirea rădăcinilor, aspectul nu este unul de invidiat.

Lemnul este un alt material prezent la confecționarea ghivecelor. Cu un look impecabil și cu o prezență impunătoare, lemnul prezintă din start un avantaj estetic, fiind recomandat în special ghivecelor destinate plantelor mari.

La fel ca și materialul din compoziție, dimensiunea ghiveciului este un alt factor important. Volumul vasului trebuie ales ținând cont de mărimea plantei și de gradul în care aceasta se dezvoltă. Rădăcinile trebuie să respire în voie, pământul trebuie să fie suficient, planta trebuie să poată fi udată cu ușurință.
Orificiile de scurgere de la baza ghiveciului sunt obligatorii, în caz contrar apa în exces nu va fi eliminată și planta va avea de suferit.

Dacă te preocupă alegerea corectă a ghivecelor poți beneficia de două avantaje: sănătatea plantelor și decorarea spațiului cu obiecte inedite. Ce modele de vase ai cumpărat pentru plantele tale?
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:22 am

Plante decorative 3408364461_1614c9733b
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:23 am

Plante decorative 168470_192131344148357_156451904382968_635778_6970515_n
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:23 am

Plante decorative Palmierul%20Doamnei
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:25 am

Trandafirul japonez sau hibiscusul


Cred ca una dintre cele mai des întâlnite plante din apartamentele noastre este trandafirul japonez sau hibiscusul. Motivul este acela ca încânta prin somptuozitatea si eleganta sa dar si pentru faptul ca face flori pe toata durata anului, mai putin iarna. Chiar si atunci când nu are flori, hibiscusul continua sa fie o prezenta placuta prin aspectul deosebit al frunzelor sale de un verde intens, alungite si zimtate pe margini.


Trandafirul japonez este un arbust care poate atinge o înaltime de 1,5 sau 2 metri, fiind originar din orientul îndepartat. Este mare iubitor de lumina si de temperaturi constante. Orice oscilatie brusca spre prea rece sau prea cald îl va face sa se usuce si sa nu mai înfloreasca. Ideal este sa îl plantezi într-un ghiveci generos pentru ca radacinile sale sa aiba locul necesar dezvoltarii lor. Pastreaza o umiditate moderata si constanta a pamântului, nu-l lasa nici sa se ucuce prea tare dar nici nu exagera cu apa care sa balteasca în ghiveci si sa înnece radacinile.

Plaseaza hibiscusul într-un loc unde sa aiba lumina cât mai mult din durata zilei. Daca vezi ca îsi pierde din vigoare muta-l cautând locul care îi convine cel mai mult. În zilele toride când aerul este foarte uscat pulverizeaza apa pe frunzele trandafirului japonez.

Pentru ca trandafirul tau japonez sa faca des flori este bine sa îi îmbogatesti fertilitatea solului adaugând de doua ori pe luna substante hranitoare.

Înmultirea acestei plante se efectueaza primavara sau vara prin butasi. Poti interveni asupra formei pe care vrei sa o aiba trandafirul tau japonez taind ramurile laterale si ciupind cu unghia vârfurile si ramurelele tinere.

Daca vei respecta aceste minime indicatii trandafirul tau se va dezvolta în mod armonios si te va delecta cu florile sale superbe care poti fi albe, rosii sau roz.

Plante decorative Trandafir-japonezPlante decorative Image_13133
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitimeSam Apr 21, 2012 7:27 am

Plante decorative A0B1X81ZJH96IU76W2TLOF37A
Sus In jos
Continut sponsorizat





Plante decorative Empty
MesajSubiect: Re: Plante decorative   Plante decorative I_icon_minitime

Sus In jos
 
Plante decorative
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Plante medicinale
» Plante medicinale pentru ingrijirea parului

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIFESTYLE FORUM :: CASA & GRADINA :: PLANETA VERDE-
Mergi direct la: