Ultimele subiecte | » Cafea, ceai si voie buna !Sam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet» LA MULTI ANI !!!!Dum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50» BUUUNA!!!!!!!!!!!Dum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta» Sa ne amuzam Joi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60» Bancuri tariJoi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60» FEMEIA "ETERNA POVESTE "Joi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60» Unghii: tendinte si modeleJoi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60» PROPUNERI, PARERI, SONDAJEJoi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60» GIF-URI Joi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60 |
| | Pizza si Paste | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Denta Administrator
Mesaje : 10932 Data de inscriere : 14/01/2012
| Subiect: Pizza si Paste Vin Ian 27, 2012 1:07 pm | |
| Pizza si spaghetele sunt preparate culinare specifice bucatariei italienesti, insa sunt niste preparate foarte des utilizate si de romani, deoarece sunt foarte gustoase, hranitoare si usor de gatit. Aluatul de pizza este un aluat nu foarte complicat de realizat. Pentru acesta avem nevoie de 300 g faina, 30 g unt, margarina, untdelemn sau untura, un ou, 150 ml lapte sau apa, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar. Pentru prepararea aluatului se procedeaza in felul urmator: Intr-un lighenus se freaca drojdia cu zaharul pana ce se lichefiaza, apoi se adauga 100 ml lapte caldut si circa 120 g faina, se amesteca bine si se lasa sa creasca 15 minute la loc mai cald, pana isi dubleaza volumul. Dupa aceea, se adauga restul de lapte, oul intreg, untul topit si sarea si se amesteca cu lingura; se pune restul de faina si se framanta cu mana 5 minute. Aluatul va fi vartos; se lasa sa creasca din nou pana cand isi dubleaza volumul. Cand aluatul framantat a crescut, se intinde in foaie de 3-4 mm grosime, care se va aseza in forma de tarta mai mare, cu marginea dreapta sau ondulata sau in forme mici, unse cu margarina solida sau cu untdelemn. Pizza se poate coace 25 - 30 de minute, la foc mijlociu sau mai redus ( depinde de cuptor ), ca sa nu se rumeneasca prea repede, inainte de a fi patrunsa. Se serveste imediat. Pentru spaghete, pastele fainoase : macaroane, melcisori, etc. se fierb numai in apa clocotita, sarate putin, altfel nu-si vor pastra forma, se vor faramita in apa; neaparat trebuie amestecate bine cu lingura de 3-4 ori pana cand apa incepe sa clocoteasca din nou, altfel se vor lipi unele de altele, formandu-se ghemotoace care nu se vor mai putea dezlipi si vor ramane tari. Chiar si dupa ce apa a inceput sa clocoteasca, se mai amesteca de 2-3 ori, insistand pe fundul vasului. Se fierb in apa multa, la foc mic, cu capacul tras la o parte sau descoperite ca sa permita vaporilor sa iasa, altfel apa, ingrosata cu faina, va da in foc. Dupa ce au fiert se iau de pe foc si se clatesc in apa rece, pentru a nu ramane lipicioase. Se lasa in strecuratoare pana cand se scurg bine. Se servesc cu diferite sosuri, dupa preferintele fiecaruia. | |
| | | Denta Administrator
Mesaje : 10932 Data de inscriere : 14/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Vin Ian 27, 2012 1:09 pm | |
| Paste cu legume la cuptor Iti trebuie: 500 g paste 3 rosii 200 g mazare ceapa verde 1 morcov 2 ardei grasi 200 g telemea de oaie 150 g cascaval ras 1/2 kg smantana unt 4 oua sare piper Pregatesti asa: Fierbi pastele in apa cu sare. Cand sunt gata, le scurgi de apa. Oparesti rosiile in apa fierbinte si le cureti de coaja. Miezul il tai cubulete. Cureti legumele si le tai cuburi sau fasii. Pui toate legumele intr-o tigaie incapatoare si le calesti intr-o lingura cu unt incins. Cand s-au inmuiat putin, adaugi morcovul ras si mazarea. Lasi un minut pe foc, apoi stingi focul si torni deasupra pastele. Amesteci usor. Intr-un vas adanc (de yena sau ceramica) dat cu unt si tapetat cu pesmet, pui pastele cu legume. Deasupra, torni oul cu branzeturi si dai totul la cuptorul incins pentru 30 minute. Pofta buna! | |
| | | Denta Administrator
Mesaje : 10932 Data de inscriere : 14/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Vin Ian 27, 2012 1:10 pm | |
| Spaghete cu carne tocata Iti trebuie: 400 g spaghete 300 g carne tocata de vita 4 rosii 250 ml apa 1 plic cu amestec pentru spaghete bolognese 70 g parmezan ras 10 ml ulei de masline busuioc piper Pregatesti asa: Inabusi carnea de vita in putin ulei de masline. Adaugi rosiile decojite si taiate cubulete, toarna apa in care ai dizolvat plicul cu amestecul pentru spaghete bolognese. Potriveste gustul de piper si lasa pe foc redus pana scade sosul, iar carnea este fiarta. La final, aromatizeaza cu putin busuioc. Separat, fierbe spaghetele in apa cu un praf de sare si o lingura de ulei. Scurge-le si repartizeaza-le in farfurii. Pune deasupra sosul de carne si presara parmezan ras. Pofta buna! | |
| | | Denta Administrator
Mesaje : 10932 Data de inscriere : 14/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Vin Ian 27, 2012 1:12 pm | |
| Spaghete cu scoici si vin alb Iti trebuie: 400 g spaghete 300 g scoici in cochilie 1 ceapa 350 ml vin alb 75 g parmezan 1 frunza de dafin 1 lingura otet alb 2 lingurite unt patrunjel sare piper Pregatesti asa: Pune pastele intr-un vas cu apa si un praf de sare si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, trece-le sub un jet de apa rece si lasa-le la scurs. Intr-o oala, pune la fiert un litru de apa, vinul, dafinul, otetul, un praf de sare si unul de piper. Cand clocoteste, adauga scoicile curatate cu o periuta si spalate in multa apa rece. Fierbe-le zece minute, pana cand se deschid. Arunca scoicile care raman inchise. Separat, incinge restul de unt, pune ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi adauga scoicile. Din manunchiuri de spaghete, formeaza cuiburi si asaza-le pe farfurii. Toarna deasupra sosul fierbinte de scoici si aromatizeaza cu patrunjel verde tocat. Serveste cu parmezan ras deasupra. Pofta buna! | |
| | | doryna32 Moderator
Mesaje : 4121 Data de inscriere : 30/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Sam Feb 25, 2012 2:30 am | |
| Pasta Carbonara ( Originala ) Ingrediente: 500 g Spaghetti (Barilla neaparat) orice nr 4 oua 2 catei usturoi cca 50 ml ulei de masline (cat sa acopere fundul tigaii) 100 g kaiser ("pancetta" dar la noi nu se gaseste, kaiserul seamana cel mai bine cu ea) 3 linguri de smantana Parmezan (Grana padanno sau Parmigianno Regianno) sare piper Preparare: Punem uleiul de masline in tigaie cat sa acopere fundul acesteia, usturoiul il taiem felii f subtiri si il adaugam in uleiul incins. Cand cesta devine usor transparent adaugam kaiserul taiat bucatele lungi de approx 2 cmsi late de approx 0. 5 mm, il lasam pana devine de asemenea transparent (nu ars) dupa care dam la o parte de pe foc acest sos. Separat batem ouale bine in care adaugam sare si piper (este de recomandat mai mult piper). FOARTE IMPORTANT: Pastele Barilla se fierb exact cat scrie pe cutie, nu ne doare burta sau nu se intampla nimic nedorit daca le simtim un pic tari. Dupa ce fierb pastele, le scurgem de apa, le punem intr-un recipient in care sa incapa si sa ne si permita sa le amestecam, adaugam ouale batute cu sare si piper si amestecam continuu pentru ca pastele fiind fierbinti acesta se prinde f bine de ele, si sosul de kaiser si usturoi dupa care mai amestecam un pic si in final smantana (ATENTIE: PASTELE DEVIN GRETOASE DACA PUNEM MAI MULTA SMANTANA), dupa care amestecam. Se portioneaza in farfurii intinse si se adauga parmezan ras dupa gust (de obicei acopere suprafata acesteia) Mentiuni: Aceasta reteta poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia, doar ca pasta Carbonara originala se prepara in acest mod, orice modificare sau nerespectare a acesei retete poate degenera gustul Carbonarei originale. In italia, ca felul 1 se prepara pentru fiecare persoana 120 gr de paste (aceasta fiind considerata cantitatea normala pe care un om o poate manca fara probleme) si se prepara in cantitati fixe/persoana, deoarece NU SE SERVESTE DECAT CALDA, asa ca daca aveti un cantar de bucatarie va recomand sa preparati strict numarul de portii care se consuma! Va doresc pofta buna! Timp Preparare: 20 ' Complexitate: redusa | |
| | | doryna32 Moderator
Mesaje : 4121 Data de inscriere : 30/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Sam Feb 25, 2012 2:37 am | |
| Spaghete Bolognese (Spaghetti Bolognese)Cui nu-i plac spaghetele Bolognese? Nişte adevărate clasice preferate de oricine. Se prepară în numeroase feluri, aceasta fiind o variantă clasică şi foarte gustoasă. Dacă încercaţi, nu veţi regreta! Timp de preparare: aprox. 70 minute Ingrediente (pentru 4 porţii) Pentru sos: 4 linguri de ulei 1 buc. de ceapă 4 căţei de usturoi aprox. 50 ml apă (pentru completare) aprox. 3 dramuri mari de sare piper negru măcinat după gust aprox. 1 linguriţă de oregano aprox. 1 linguriţă de busuioc 250 g carne de porc 250 g carne de vită tocată 200 g pastă de tomate Pentru paste: 2 l apă 1 linguriţă de sare 50 ml ulei 300 g spaghete crude Pentru ornare: busuioc proaspăt caşcaval răzuit (Trappista sau parmezan) Mod de preparare 1. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. 2. Curăţăm usturoiul, îndepărtăm mijlocul şi pisăm. 3. Tocăm cărnurile. 4. Încălzim uleiul, călim ceapa, adăugăm usturoiul pisat şi imediat adăugăm apă ca să nu se ardă usturoiul. | |
| | | doryna32 Moderator
Mesaje : 4121 Data de inscriere : 30/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Sam Feb 25, 2012 2:40 am | |
| | |
| | | doryna32 Moderator
Mesaje : 4121 Data de inscriere : 30/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Sam Feb 25, 2012 2:52 am | |
| LasagneEste vorba despre o reţetă italiană originală de lasagne (se pronunţă „lazane”) adaptată puţin gusturilor noastre. Arome tradiţionale italieneşti într-un mod simplu. În plus, vă ofer o soluţie ca pasta să nu rămână crudă. Timp de preparare: aprox. 140 minute + răcirea Ingrediente (pentru 8 porţii) Pentru aluat: 200 g aluat lasagne (12 buc. de foi) Pentru sosul de carne: 4 linguri de ulei 1 buc. de ceapă (100 g) 4 căţei de usturoi aprox. 4 linguri de apă 90 g morcovi 35 g pătrunjel 1 linguriţă de sare piper negru măcinat 200 g carne de porc tocată 200 g carne de vită tocată 1 linguriţă de cimbrişor 1 linguriţă de oregano 130 g ciuperci (şampinion) 2 buc. mari de roşii 140 g pastă de tomate aprox. 4-10 linguri de apă Pentru beşamel: 100 g unt 1 l lapte 60 g făină puţină sare după gust puţină nucşoară după gust puţin piper alb măcinat după gust Pentru presărare în straturi: 500 g caşcaval răzuit (Trappista sau parmezan) Mod de preparare 1. Pregătim şi ungem cu unt o tavă de aprox. 17x25 cm şi înaltă de cel puţin 5 cm. 2. Munca o începem cu pregătirea umpluturii de carne. Mărunţim întâi usturoiul, ceapa, morcovii şi pătrunjelul. 3. Ingredientele o să le prăjim pe rând, în aproximativ 40 minute. Prăjim ceapa în puţin ulei. Dacă ceapa devine transparentă, adăugăm usturoiul şi turnăm puţină apă. 4. Adăugăm morcovii şi pătrunjelul mărunţit şi prăjim amestecul – aprox. 10 minute. Dacă este necesar, mai adăugăm puţină apă. 5. Adăugăm carnea tocată amestecată, prăjind-o – aprox. 10 minute –, sărăm şi piperăm după gust. | |
| | | doryna32 Moderator
Mesaje : 4121 Data de inscriere : 30/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Sam Feb 25, 2012 3:02 am | |
| 6. Adăugăm ciupercile şi roşiile tăiate. Călim până când roşiile se vor înmuia. 7. În final turnăm pasta de tomate. Acum că toate ingredientele sunt laolaltă, sărăm, piperăm, condimentăm după gust sosul de carne. Preparatul se ia de pe foc şi se pune deoparte. 8. Urmează pregătirea beşamelului. Topim untul şi punem deasupra făina, iar prin amestecare contiunuă şi rapidă prăjim conţinutul, dar culoarea să rămână deschisă. 9. Întretimp fierbem laptele, îl turnăm peste amestecul de făină şi omogenizăm conţinutul, încălzind şi amestecând continuu timp de 1-2 minute. În final, sărăm, condimentăm după gust. 10. Sosul de carne şi beşamelul fiind gata, montăm lasagna. Aşezăm la baza tăvii, într-un strat, foi uscate de lasagne. Peste acesta se pune beşamel, apoi sos de carne peste care presărăm caşcaval răzuit. 11. Acest prim pas se repetă de 3 ori în total. Ca încheiere, peste stratul superior de foi turnăm restul de beşamel şi presărăm restul caşcavalului. La o temperatură de 180ºC, prăjim lasagna la cuptor, aproximativ timp de 40-60 minute. 12. După 1-2 ore de răcire, feliem lasagna, dar o servim fierbinte. | |
| | | doryna32 Moderator
Mesaje : 4121 Data de inscriere : 30/01/2012
| Subiect: Re: Pizza si Paste Sam Feb 25, 2012 3:11 am | |
| Spaghete milanezeAceastă reţetă e mai mult decât excelentă, merită încercată! Desigur, nu e doar excelentă, ci şi extrem de simplă! Dintre numeroasele variante de macaroane Milaneze, acestea sunt printre cele mai bune, cu siguranţă şi membrii familiei Dumneavoastră le vor prefera, dacă le veţi pregăti! Timp de preparare: aprox. 90 minute Ingrediente (pentru 3 porţii) Pentru sos: 4 linguri de ulei 1 buc. mare de ceapă aprox. 5 căţei de usturoi aprox. 50 ml apă – pentru completare 200 g şuncă sare după gust piper negru măcinat după gust aprox. 1 linguriţă de busuioc aprox. 1 linguriţă de rozmarin aprox. 1 linguriţă de cimbrişor 250 g ciuperci (şampinion) 140 g pastă de tomate aprox. 100 ml apă – pentru completare Pentru paste: 2 l apă 1 linguriţă de sare 50 ml ulei 200 g macaroane crude Pentru ornare: busuioc sau rozmarin proaspăt caşcaval răzuit (Trappista sau parmezan) Mod de preparare 1. Curăţăm ceapa şi o mărunţim. Spălăm ciupercile şi le tăiem mărunt. 2. Curăţăm usturoiul, îndepărtăm mijllocul şi îl pisăm. 3. Prăjim ceapa în ulei, adăugăm apoi şi usturoiul. 4. Punem aproximativ 50 ml apă, să nu se ardă usturoiul. 5. Tăiem şunca în pătrăţele şi o amestecăm cu ceapa. Punem sare, piper şi condimente după care, călim timp de 10 minute, amestecând continuu. 6. Adăugăm ciupercile tăiate şi mai călim amestecul timp de 10-15 minute, amestecând continuu. 7. Punem pasta de tomate, dacă e nevoie adăugăm zahăr după gust şi mai călim amestecul timp de 10-15 minute, amestecând continuu. Putem să completăm cu 100 ml apă, în caz că amestecul ar fi prea dens. Cu acestea, sosul e gata! 8. Fierbem macaroanele în apa sărată şi cu puţin ulei timp de 15-20 minute, după care cu apă rece le spălăm bine şi le stoarcem. 9. Această mâncare se serveşte fierbinte, ornată cu rozmarin sau busuioc proaspăt şi caşcaval răzuit. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Pizza si Paste | |
| |
| | | | Pizza si Paste | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |