LIFESTYLE FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Iubesti sportul,serialele,vrei sa afli noutati,atunci vino in lumea noastra
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Cafea, ceai si voie buna !
Pizza si Paste I_icon_minitimeSam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet

» LA MULTI ANI !!!!
Pizza si Paste I_icon_minitimeDum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50

» BUUUNA!!!!!!!!!!!
Pizza si Paste I_icon_minitimeDum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta

» Sa ne amuzam
Pizza si Paste I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60

» Bancuri tari
Pizza si Paste I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60

» FEMEIA "ETERNA POVESTE "
Pizza si Paste I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60

» Unghii: tendinte si modele
Pizza si Paste I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60

» PROPUNERI, PARERI, SONDAJE
Pizza si Paste I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60

» GIF-URI
Pizza si Paste I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60


 

 Pizza si Paste

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeVin Ian 27, 2012 1:07 pm

Pizza si spaghetele sunt preparate culinare specifice bucatariei italienesti, insa sunt niste preparate foarte des utilizate si de romani, deoarece sunt foarte gustoase, hranitoare si usor de gatit.
Aluatul de pizza este un aluat nu foarte complicat de realizat. Pentru acesta avem nevoie de 300 g faina, 30 g unt, margarina, untdelemn sau untura, un ou, 150 ml lapte sau apa, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar.
Pentru prepararea aluatului se procedeaza in felul urmator: Intr-un lighenus se freaca drojdia cu zaharul pana ce se lichefiaza, apoi se adauga 100 ml lapte caldut si circa 120 g faina, se amesteca bine si se lasa sa creasca 15 minute la loc mai cald, pana isi dubleaza volumul. Dupa aceea, se adauga restul de lapte, oul intreg, untul topit si sarea si se amesteca cu lingura; se pune restul de faina si se framanta cu mana 5 minute. Aluatul va fi vartos; se lasa sa creasca din nou pana cand isi dubleaza volumul.
Cand aluatul framantat a crescut, se intinde in foaie de 3-4 mm grosime, care se va aseza in forma de tarta mai mare, cu marginea dreapta sau ondulata sau in forme mici, unse cu margarina solida sau cu untdelemn. Pizza se poate coace 25 - 30 de minute, la foc mijlociu sau mai redus ( depinde de cuptor ), ca sa nu se rumeneasca prea repede, inainte de a fi patrunsa. Se serveste imediat.
Pentru spaghete, pastele fainoase : macaroane, melcisori, etc. se fierb numai in apa clocotita, sarate putin, altfel nu-si vor pastra forma, se vor faramita in apa; neaparat trebuie amestecate bine cu lingura de 3-4 ori pana cand apa incepe sa clocoteasca din nou, altfel se vor lipi unele de altele, formandu-se ghemotoace care nu se vor mai putea dezlipi si vor ramane tari. Chiar si dupa ce apa a inceput sa clocoteasca, se mai amesteca de 2-3 ori, insistand pe fundul vasului. Se fierb in apa multa, la foc mic, cu capacul tras la o parte sau descoperite ca sa permita vaporilor sa iasa, altfel apa, ingrosata cu faina, va da in foc. Dupa ce au fiert se iau de pe foc si se clatesc in apa rece, pentru a nu ramane lipicioase. Se lasa in strecuratoare pana cand se scurg bine. Se servesc cu diferite sosuri, dupa preferintele fiecaruia.
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeVin Ian 27, 2012 1:09 pm

Paste cu legume la cuptor
Iti trebuie:
500 g paste
3 rosii
200 g mazare
ceapa verde
1 morcov
2 ardei grasi
200 g telemea de oaie
150 g cascaval ras
1/2 kg smantana
unt
4 oua
sare
piper


Pregatesti asa:
Fierbi pastele in apa cu sare.
Cand sunt gata, le scurgi de apa.
Oparesti rosiile in apa fierbinte si le cureti de coaja.
Miezul il tai cubulete.
Cureti legumele si le tai cuburi sau fasii.
Pui toate legumele intr-o tigaie incapatoare si le calesti intr-o lingura cu unt incins.
Cand s-au inmuiat putin, adaugi morcovul ras si mazarea.
Lasi un minut pe foc, apoi stingi focul si torni deasupra pastele.
Amesteci usor.
Intr-un vas adanc (de yena sau ceramica) dat cu unt si tapetat cu pesmet, pui pastele cu legume.
Deasupra, torni oul cu branzeturi si dai totul la cuptorul incins pentru 30 minute.
Pofta buna!
Pizza si Paste Paste%20cu%20legume%20la%20cuptor
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeVin Ian 27, 2012 1:10 pm

Spaghete cu carne tocata
Iti trebuie:
400 g spaghete
300 g carne tocata de vita
4 rosii
250 ml apa
1 plic cu amestec pentru spaghete bolognese
70 g parmezan ras
10 ml ulei de masline
busuioc
piper

Pregatesti asa:
Inabusi carnea de vita in putin ulei de masline.
Adaugi rosiile decojite si taiate cubulete, toarna apa in care ai dizolvat plicul cu amestecul pentru spaghete bolognese.
Potriveste gustul de piper si lasa pe foc redus pana scade sosul, iar carnea este fiarta.
La final, aromatizeaza cu putin busuioc.
Separat, fierbe spaghetele in apa cu un praf de sare si o lingura de ulei.
Scurge-le si repartizeaza-le in farfurii.
Pune deasupra sosul de carne si presara parmezan ras.
Pofta buna!
Pizza si Paste Spaghete%20cu%20carne%20tocata
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeVin Ian 27, 2012 1:12 pm

Spaghete cu scoici si vin alb
Iti trebuie:
400 g spaghete
300 g scoici in cochilie
1 ceapa
350 ml vin alb
75 g parmezan
1 frunza de dafin
1 lingura otet alb
2 lingurite unt
patrunjel
sare
piper

Pregatesti asa:
Pune pastele intr-un vas cu apa si un praf de sare si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dupa ce au fiert, trece-le sub un jet de apa rece si lasa-le la scurs.
Intr-o oala, pune la fiert un litru de apa, vinul, dafinul, otetul, un praf de sare si unul de piper.
Cand clocoteste, adauga scoicile curatate cu o periuta si spalate in multa apa rece.
Fierbe-le zece minute, pana cand se deschid.
Arunca scoicile care raman inchise.
Separat, incinge restul de unt, pune ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi adauga scoicile.
Din manunchiuri de spaghete, formeaza cuiburi si asaza-le pe farfurii.
Toarna deasupra sosul fierbinte de scoici si aromatizeaza cu patrunjel verde tocat.
Serveste cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Pizza si Paste Spaghete%20cu%20scoici%20si%20vin%20alb
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeSam Feb 25, 2012 2:30 am

Pasta Carbonara ( Originala )

Ingrediente:

500 g Spaghetti (Barilla neaparat) orice nr
4 oua
2 catei usturoi
cca 50 ml ulei de masline (cat sa acopere fundul tigaii)
100 g kaiser ("pancetta" dar la noi nu se gaseste, kaiserul seamana cel mai bine cu ea)
3 linguri de smantana
Parmezan (Grana padanno sau Parmigianno Regianno)
sare
piper

Preparare:

Punem uleiul de masline in tigaie cat sa acopere fundul acesteia, usturoiul il taiem felii f subtiri si il adaugam in uleiul incins. Cand cesta devine usor transparent adaugam kaiserul taiat bucatele lungi de approx 2 cmsi late de approx 0. 5 mm, il lasam pana devine de asemenea transparent (nu ars) dupa care dam la o parte de pe foc acest sos. Separat batem ouale bine in care adaugam sare si piper (este de recomandat mai mult piper).

FOARTE IMPORTANT:
Pastele Barilla se fierb exact cat scrie pe cutie, nu ne doare burta sau nu se intampla nimic nedorit daca le simtim un pic tari.

Dupa ce fierb pastele, le scurgem de apa, le punem intr-un recipient in care sa incapa si sa ne si permita sa le amestecam, adaugam ouale batute cu sare si piper si amestecam continuu pentru ca pastele fiind fierbinti acesta se prinde f bine de ele, si sosul de kaiser si usturoi dupa care mai amestecam un pic si in final smantana (ATENTIE: PASTELE DEVIN GRETOASE DACA PUNEM MAI MULTA SMANTANA), dupa care amestecam.
Se portioneaza in farfurii intinse si se adauga parmezan ras dupa gust (de obicei acopere suprafata acesteia)

Mentiuni:

Aceasta reteta poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia, doar ca pasta Carbonara originala se prepara in acest mod, orice modificare sau nerespectare a acesei retete poate degenera gustul Carbonarei originale.

In italia, ca felul 1 se prepara pentru fiecare persoana 120 gr de paste (aceasta fiind considerata cantitatea normala pe care un om o poate manca fara probleme) si se prepara in cantitati fixe/persoana, deoarece NU SE SERVESTE DECAT CALDA, asa ca daca aveti un cantar de bucatarie va recomand sa preparati strict numarul de portii care se consuma!

Va doresc pofta buna!

Timp Preparare: 20 '
Complexitate: redusa

Pizza si Paste Carbon10
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeSam Feb 25, 2012 2:37 am

Spaghete Bolognese (Spaghetti Bolognese)

Cui nu-i plac spaghetele Bolognese? Nişte adevărate clasice preferate de oricine. Se prepară în numeroase feluri, aceasta fiind o variantă clasică şi foarte gustoasă. Dacă încercaţi, nu veţi regreta!

Timp de preparare: aprox. 70 minute

Ingrediente (pentru 4 porţii)

Pentru sos:
4 linguri de ulei
1 buc. de ceapă
4 căţei de usturoi
aprox. 50 ml apă (pentru completare)
aprox. 3 dramuri mari de sare
piper negru măcinat după gust
aprox. 1 linguriţă de oregano
aprox. 1 linguriţă de busuioc
250 g carne de porc
250 g carne de vită tocată
200 g pastă de tomate

Pentru paste:
2 l apă
1 linguriţă de sare
50 ml ulei
300 g spaghete crude

Pentru ornare:
busuioc proaspăt
caşcaval răzuit (Trappista sau parmezan)

Mod de preparare

1. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt.

Pizza si Paste DSCN2188Pizza si Paste DSCN2192Pizza si Paste DSCN2193

2. Curăţăm usturoiul, îndepărtăm mijlocul şi pisăm.

Pizza si Paste DSCN2308Pizza si Paste DSCN2313Pizza si Paste DSCN2317

3. Tocăm cărnurile.

Pizza si Paste DSCN1778

4. Încălzim uleiul, călim ceapa, adăugăm usturoiul pisat şi imediat adăugăm apă ca să nu se ardă usturoiul.

Pizza si Paste DSCN1824Pizza si Paste DSCN1834
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeSam Feb 25, 2012 2:40 am

5. Amestecăm carnea tocată, sarea, piperul şi condimentele.

Pizza si Paste DSCN1837Pizza si Paste DSCN1848Pizza si Paste DSCN1845

6. Călim sub capac carnea, timp de 15-20 minute, până e gata – completăm cu apă dacă e necesar. După aceea adăugăm pasta de tomate şi punem zahăr dacă trebuie. Prăjim câteva minute şi împreună cu pasta de tomate. Dacă este nevoie, mai putem adăuga puţină apă înainte să luăm tigaia de pe foc. Cu acestea e gata sosul!

Pizza si Paste DSCN1851_0Pizza si Paste DSCN1854

7. Fierbem spaghetele în apă uşor sărată şi cu puţin ulei, aproximativ 10-20 minute, după care le stoarcem şi le clătim cu apă curată.

Pizza si Paste DSCN1786Pizza si Paste DSCN1806Pizza si Paste DSCN2506_0

8. Servim sosul amestecat cu spaghetele, presărând puţin caşcaval deasupra şi ornând cu condimente proaspete.

Pizza si Paste DSCN1866Pizza si Paste DSCN859
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeSam Feb 25, 2012 2:52 am

Lasagne

Este vorba despre o reţetă italiană originală de lasagne (se pronunţă „lazane”) adaptată puţin gusturilor noastre. Arome tradiţionale italieneşti într-un mod simplu. În plus, vă ofer o soluţie ca pasta să nu rămână crudă.

Timp de preparare: aprox. 140 minute + răcirea

Ingrediente (pentru 8 porţii)

Pentru aluat:
200 g aluat lasagne (12 buc. de foi)

Pentru sosul de carne:
4 linguri de ulei
1 buc. de ceapă (100 g)
4 căţei de usturoi
aprox. 4 linguri de apă
90 g morcovi
35 g pătrunjel
1 linguriţă de sare
piper negru măcinat
200 g carne de porc tocată
200 g carne de vită tocată
1 linguriţă de cimbrişor
1 linguriţă de oregano
130 g ciuperci (şampinion)
2 buc. mari de roşii
140 g pastă de tomate
aprox. 4-10 linguri de apă

Pentru beşamel:
100 g unt
1 l lapte
60 g făină
puţină sare după gust
puţină nucşoară după gust
puţin piper alb măcinat după gust

Pentru presărare în straturi:
500 g caşcaval răzuit (Trappista sau parmezan)

Mod de preparare

1. Pregătim şi ungem cu unt o tavă de aprox. 17x25 cm şi înaltă de cel puţin 5 cm.

Pizza si Paste DSCN2022

2. Munca o începem cu pregătirea umpluturii de carne. Mărunţim întâi usturoiul, ceapa, morcovii şi pătrunjelul.

Pizza si Paste DSCN2192Pizza si Paste DSCN2193Pizza si Paste DSCN2313Pizza si Paste DSCN2317Pizza si Paste DSCN1977Pizza si Paste DSCN1978Pizza si Paste DSCN1982

3. Ingredientele o să le prăjim pe rând, în aproximativ 40 minute. Prăjim ceapa în puţin ulei. Dacă ceapa devine transparentă, adăugăm usturoiul şi turnăm puţină apă.

Pizza si Paste DSCN1967Pizza si Paste DSCN1968Pizza si Paste DSCN1969

4. Adăugăm morcovii şi pătrunjelul mărunţit şi prăjim amestecul – aprox. 10 minute. Dacă este necesar, mai adăugăm puţină apă.

Pizza si Paste DSCN1970Pizza si Paste DSCN1984_0Pizza si Paste DSCN1992_0

5. Adăugăm carnea tocată amestecată, prăjind-o – aprox. 10 minute –, sărăm şi piperăm după gust.

Pizza si Paste DSCN1976Pizza si Paste DSCN1995_0Pizza si Paste DSCN1996_0Pizza si Paste DSCN1997_0
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeSam Feb 25, 2012 3:02 am

6. Adăugăm ciupercile şi roşiile tăiate. Călim până când roşiile se vor înmuia.

Pizza si Paste DSCN2000Pizza si Paste DSCN2002Pizza si Paste DSCN2003Pizza si Paste DSCN2006

7. În final turnăm pasta de tomate. Acum că toate ingredientele sunt laolaltă, sărăm, piperăm, condimentăm după gust sosul de carne. Preparatul se ia de pe foc şi se pune deoparte.

Pizza si Paste DSCN2012Pizza si Paste DSCN2016

8. Urmează pregătirea beşamelului. Topim untul şi punem deasupra făina, iar prin amestecare contiunuă şi rapidă prăjim conţinutul, dar culoarea să rămână deschisă.

Pizza si Paste DSCN2038Pizza si Paste DSCN2043Pizza si Paste DSCN2047

9. Întretimp fierbem laptele, îl turnăm peste amestecul de făină şi omogenizăm conţinutul, încălzind şi amestecând continuu timp de 1-2 minute. În final, sărăm, condimentăm după gust.

Pizza si Paste DSCN2045_0Pizza si Paste DSCN2046

10. Sosul de carne şi beşamelul fiind gata, montăm lasagna. Aşezăm la baza tăvii, într-un strat, foi uscate de lasagne. Peste acesta se pune beşamel, apoi sos de carne peste care presărăm caşcaval răzuit.

Pizza si Paste DSCN2049Pizza si Paste DSCN2050_0Pizza si Paste DSCN2053Pizza si Paste DSCN2055_0Pizza si Paste DSCN2057

11. Acest prim pas se repetă de 3 ori în total. Ca încheiere, peste stratul superior de foi turnăm restul de beşamel şi presărăm restul caşcavalului. La o temperatură de 180ºC, prăjim lasagna la cuptor, aproximativ timp de 40-60 minute.

Pizza si Paste DSCN2058Pizza si Paste DSCN2059_0Pizza si Paste DSCN2060Pizza si Paste DSCN2098

12. După 1-2 ore de răcire, feliem lasagna, dar o servim fierbinte.

Pizza si Paste DSCN2101Pizza si Paste DSCN2141Pizza si Paste DSCN2148Pizza si Paste DSCN2150_0Pizza si Paste DSCN2157_0
Sus In jos
doryna32
Moderator
Moderator
doryna32


Mesaje : 4121
Data de inscriere : 30/01/2012

Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitimeSam Feb 25, 2012 3:11 am

Spaghete milaneze

Această reţetă e mai mult decât excelentă, merită încercată! Desigur, nu e doar excelentă, ci şi extrem de simplă! Dintre numeroasele variante de macaroane Milaneze, acestea sunt printre cele mai bune, cu siguranţă şi membrii familiei Dumneavoastră le vor prefera, dacă le veţi pregăti!

Timp de preparare: aprox. 90 minute

Ingrediente (pentru 3 porţii)

Pentru sos:
4 linguri de ulei
1 buc. mare de ceapă
aprox. 5 căţei de usturoi
aprox. 50 ml apă – pentru completare
200 g şuncă
sare după gust
piper negru măcinat după gust
aprox. 1 linguriţă de busuioc
aprox. 1 linguriţă de rozmarin
aprox. 1 linguriţă de cimbrişor
250 g ciuperci (şampinion)
140 g pastă de tomate
aprox. 100 ml apă – pentru completare

Pentru paste:
2 l apă
1 linguriţă de sare
50 ml ulei
200 g macaroane crude

Pentru ornare:
busuioc sau rozmarin proaspăt
caşcaval răzuit (Trappista sau parmezan)

Mod de preparare

1. Curăţăm ceapa şi o mărunţim. Spălăm ciupercile şi le tăiem mărunt.

Pizza si Paste DSCN2192Pizza si Paste DSCN2193Pizza si Paste DSCN1798Pizza si Paste DSCN1800Pizza si Paste DSCN1802

2. Curăţăm usturoiul, îndepărtăm mijllocul şi îl pisăm.

Pizza si Paste DSCN2308Pizza si Paste DSCN2313Pizza si Paste DSCN2317

3. Prăjim ceapa în ulei, adăugăm apoi şi usturoiul.

Pizza si Paste DSCN1878_0Pizza si Paste DSCN1882_0

4. Punem aproximativ 50 ml apă, să nu se ardă usturoiul.

Pizza si Paste DSCN1884_0

5. Tăiem şunca în pătrăţele şi o amestecăm cu ceapa. Punem sare, piper şi condimente după care, călim timp de 10 minute, amestecând continuu.

Pizza si Paste DSCN1812Pizza si Paste DSCN1887Pizza si Paste DSCN1889Pizza si Paste DSCN1890

6. Adăugăm ciupercile tăiate şi mai călim amestecul timp de 10-15 minute, amestecând continuu.

Pizza si Paste DSCN1895_0Pizza si Paste DSCN1898

7. Punem pasta de tomate, dacă e nevoie adăugăm zahăr după gust şi mai călim amestecul timp de 10-15 minute, amestecând continuu. Putem să completăm cu 100 ml apă, în caz că amestecul ar fi prea dens. Cu acestea, sosul e gata!

Pizza si Paste DSCN1901_0Pizza si Paste DSCN1905_0Pizza si Paste DSCN1906

8. Fierbem macaroanele în apa sărată şi cu puţin ulei timp de 15-20 minute, după care cu apă rece le spălăm bine şi le stoarcem.

Pizza si Paste DSCN1911

9. Această mâncare se serveşte fierbinte, ornată cu rozmarin sau busuioc proaspăt şi caşcaval răzuit.

Pizza si Paste DSCN1912Pizza si Paste DSCN1921
Sus In jos
Continut sponsorizat





Pizza si Paste Empty
MesajSubiect: Re: Pizza si Paste   Pizza si Paste I_icon_minitime

Sus In jos
 
Pizza si Paste
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Sarbatoarea de Paste
» Sambata lui Lazar. Traditii de Paste

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIFESTYLE FORUM :: LIFESTYLE DIVERSE :: GASTRONOMIE INTERNATIONALA-
Mergi direct la: