Denta Administrator
Mesaje : 10932 Data de inscriere : 14/01/2012
| Subiect: Retete aperitive Mier Ian 25, 2012 8:55 am | |
| | |
|
Denta Administrator
Mesaje : 10932 Data de inscriere : 14/01/2012
| Subiect: Re: Retete aperitive Dum Ian 29, 2012 4:11 am | |
| Ravioli cu Gorgonzola și Urdă Cunoscută-mi fiind deja înflăcărarea pentru gorgonzola și lipsit de inspirație pentru masa de prânz, am zis să-mi fac niște Ravioli. Aveam aluatul deja pregătit în frigider, după rețeta de aici. De fapt toată ideea a fost să mă descurc doar cu ce am prin frigider. Și am multe lucruri prin frigider. Pentru umplutură am ales o urdă proaspătă din piață și o bucată de gorgonzola. Am ales cele două brânzeturi din următoarele motive: Urda tinde să fie destul de monotonă și neutră, însă are darul de a împrumuta aromele altor lucruri cu care este amestecată (la fel ca și orezul). Gorgonzola în schimb are “darul” de-a se topi și de a dispărea subit din peisaj, fiind o brânză relativ grasă. Așadar, amestecate, cele două brânzeturi se completează reciproc, în cazul de față fiind o umplutură ideală pentru ravioli. Am laminat o foaie mare în mașina de făcut paste, apoi am așezat jumătate peste forma de ravioli, după care, cu un cornet de patiserie, am umplut cu amestecul de brânză fiecare alveolă. Am închis cu cealaltă jumătate de foaie și am presat bine, tăind mai apoi cu un “pinten” fiecare bucată de ravioli în parte. La fel ca și în cazul tagliatelle-lor și al oricăror paste proaspete, n-a fost nevoie de mai mult de 1 minut de fierbere în apa deja clocotindă. Cum nu am crezut de cuviință că există un sos în măsură să potențeze aroma deja intensă a pastelor proaspete cu gorgonzola, m-am rezumat la a le servi cu puțin ulei de măsline extravirgin, Parmigiano-Reggiano ras proaspăt și puțin oregano, ca să întregim atmosfera mediteraneană. | |
|