LIFESTYLE FORUM
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Iubesti sportul,serialele,vrei sa afli noutati,atunci vino in lumea noastra
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Cafea, ceai si voie buna !
Retete de Post I_icon_minitimeSam Apr 02, 2016 12:12 am Scris de Ninnet

» LA MULTI ANI !!!!
Retete de Post I_icon_minitimeDum Iun 29, 2014 5:00 am Scris de elena50

» BUUUNA!!!!!!!!!!!
Retete de Post I_icon_minitimeDum Dec 29, 2013 1:07 am Scris de Denta

» Sa ne amuzam
Retete de Post I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:53 am Scris de ely60

» Bancuri tari
Retete de Post I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:41 am Scris de ely60

» FEMEIA "ETERNA POVESTE "
Retete de Post I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:30 am Scris de ely60

» Unghii: tendinte si modele
Retete de Post I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 5:17 am Scris de ely60

» PROPUNERI, PARERI, SONDAJE
Retete de Post I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:43 am Scris de ely60

» GIF-URI
Retete de Post I_icon_minitimeJoi Dec 26, 2013 2:37 am Scris de ely60


 

 Retete de Post

In jos 
AutorMesaj
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Retete de Post Empty
MesajSubiect: Retete de Post   Retete de Post I_icon_minitimeVin Ian 27, 2012 1:14 pm

Tocanita delicioasa de post

Iti trebuie:
6 cepe
3 linguri pasta de rosii
500 g ciuperci
4 cateid e usturoi
2 ardei
4 linguri ulei
1 frunza de dafin
sare
piper
boia
marar si patrunjel verde tocate marunt

Pregatesti asa:
Cureti ceapa, o speli bine si o tai in felii mai groase.
O pui la calit in ulei impreuna cu usturoiul pisat, ardeiul taiat feliute si foaia de dafin.
Cand ceapa e pe jumatate inmuiata, adaugi ciupercile taiate felii, iar cand ceapa s-a inmuiat bine pui sucul de rosii, boiaua, sare si piper.
Lasi la foc domol inca 10-15 minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas.
Pui marar tocat marunt inainte de a servi mancarea.
Pofta buna!

Retete de Post Tocanita%20delicioasa%20de%20post
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Retete de Post Empty
MesajSubiect: Re: Retete de Post   Retete de Post I_icon_minitimeVin Ian 27, 2012 1:16 pm

Cornulete de post cu gem si nuci

Iti trebuie:
2 cani mici de ulei
1 canita de bors
25 g drojdie
faina cat cuprinde
Pentru umplutura iti trebuie:
1 lingurita coaja de lamaie
1 plic zahar vanilat
200 g nuci macinate
200 g gem de care preferati

Pregatesti asa:
Desfaceti drojdia in putin bors, adaugati 1 lingura de zahar si apoi lasati sa creasca.
Dupa ce si-a dublat volumul, turnati amestecul peste faina si adaugati si celelalte ingrediente.
Framantati energic 20 minute si lasati aluatul obtinut sa creasca 1 ora.
Intindeti din el o foaie, din care taiati patrate.
Pe fiecare patrat puneti umplutura din nuci amestecate cu zahar, lamaie si dulceata.
Rulati patratele de aluat si presati bine marginile, ca sa nu iasa umplutura.
Coaceti cornuletele in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc potrivit, circa 30 de minute.
Treceti-le prin zahar praf cat sunt calde.
Pofta buna!
Retete de Post Cornulete%20de%20post%20cu%20gem%20si%20nuci
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Denta
Administrator
Administrator
Denta


Mesaje : 10932
Data de inscriere : 14/01/2012

Retete de Post Empty
MesajSubiect: Re: Retete de Post   Retete de Post I_icon_minitimeLun Feb 27, 2012 7:54 am

Mucenici de post

Ingrediente

1 kg de faina
140 de ml ulei
200 de grame de zahar
500 ml suc de fructe galben sau portocaliu (eu am folosit nectar de piersici)
coaja de lamaie rasa
14 grame de drojdie uscata sau 40 de grame de drojdie proaspata

pentru umplutura:

nuca macinata amestecata cu zahar
stafide (optional)

pentru sirop:

300 de grame de zahar
100 de grame de miere
atata apa cat este nevoie pentru ca, impreuna cu zaharul si mierea, sa totalizeze un volum de 600 de ml.
esenta de rom
vanilie
L-am lasat sa creasca intr-un loc caldut pana si-a dublat volumul:
Retete de Post Mucenici+004+copy
Am rasturnat aluatul pe planul de lucru uns cu ulei:
Aluatul se imparte in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 2, obtinand 8 bucati de dimensiuni apropiate. Din fiecare parte se modeleaza un sul care se taie in 5 bucati, astfel obtinand, in final, 40 de bucatele de aluat aproximativ egale:
Retete de Post Mucenici-preparare

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie subtire:
Se ruleaza iar sulul obtinut se rasuceste in forma de spirala, presand capetele:
“Mucenicii” astfel formati se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt:
I-am lasat sa mai creasca in jur de jumatate de ora, apoi i-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Intre timp, se prepara siropul, din ingredientele specificate: zaharul cu mierea si apa se dau in clocot, se adauga esenta de rom si vanilie dupa gust.

Dupa jumatate de ora, cand “mucenicii” prind sa se aureasca pe deasupra se toarna siropul peste ei in tava si se reintroduc in cuptor:
Am mai presarat putina nuca macinata cu miere de albine pe desupra lor si sunt gata de savurat sau de impartit:
Retete de Post Mucenici+020+copy
Sus In jos
https://lifestyle.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Retete de Post Empty
MesajSubiect: Re: Retete de Post   Retete de Post I_icon_minitime

Sus In jos
 
Retete de Post
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Retete de prajituri
» Retete de tort
» Retete aperitive
» Retete de Bauturi
»  Retete de Aluaturi Diverse(si checuri)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LIFESTYLE FORUM :: LIFESTYLE DIVERSE :: GASTRONOMIE INTERNATIONALA-
Mergi direct la: